Preskočite na glavni sadržaj

Festival američkog kazališta u ZKM-u

Festival američkog kazališta u ZKM-u
U Zagrebačkom kazalištu mladih će, u razdoblju od 12. do 16. travnja, u sklopu 'PS 122 –Festivala američkog kazališta' biti izvedene predstave 'Smetnja vida' Christine Masciotti u režiji Richarda Maxwella, 'Galeb (Misleći na tebe') autoriceTine Satter i projekt 'Bronx Gothic' plesačice i glumice Okwuiu Okpokwasili.
vrijeme: 12.04.2014.
mjesto: Zagreb; Zagrebačko kazalište mladih, Teslina 7
url: http://www.zekaem.hr

Zagreb je jedini grad nakon Pariza, Strasbourga i Toulousea u kojem će tijekom jednomjesečne turneje nastupiti poznati autori i kazališne skupine newyorške downtown scene okupljeni oko teatra 'PS 122', a izvest će tri predstave kojima je središnja tema žena.

Festival počinje suvremenom predstavom 'Smetnja vida' u Zagrebačkom kazalištu mladih, u režiji jednog od najpoznatijih redatelja off-broadway scene, koja progovara o ženi našeg vremena suočenom s rastavom braka. To je predstava koja se nježno i jednostavno fokusira na međuljudske odnose, pružajući letimičan pogled na kompleksnost svakodnevnog života.

Predstava 'Galeb (Misleći na tebe)' spaja poznatu dramu Antona Pavloviča Čehova, dijelove njegovih dnevnika i pisama, stvarajući predstavu. U njoj se sljubljuje piščev neobičan smisao za humor s problemima modernog vremena.

'Bronx Gothic' je solo projekt glumice i plesačice Okwui Okpokwasili koji se bavi odrastanjem dviju djevojčica u Bronxu. To je simbioza plesne i dramske predstave, fizički teatar, na trenutke duhovit i poetičan no potresan i prepun strahova, boli i frustracija. Potraga za empatijom i razumijevanjem okoline i najbližih postaje neostvariva misija, duboka frustracija o čežnji za ljubavlju i podrškom.

Više o predstavama pročitajte u programskoj knjižici...

Cijene:
Pojedinačne ulaznice 100,00 kuna.
Organizovani posjet 80,00 kuna.
Studenti, đaci i umirovljenici 50,00 kuna.

Informacije, rezervacije i prodaja ulaznica:
Blagajna Zagrebačkog kazališta mladih, Teslina 7, Zagreb
tel. 01 4872 554, 01 4872 582
www.zekaem.hr