Preskočite na glavni sadržaj

Koncert Kinge Horvath-Altorjay i Erike Halmos u Varaždinu

U subotu, 12. travnja, u 19 sati, u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu, koncert će održati sopranistica Kinga Horvath-Altorjay i pijanistica Erika Halmos. Program: Schumann, Mozart, Listz, Pejačević. Ulaz je slobodan!
vrijeme: 12.04.2014. 19 h
mjesto: Varaždin, HNK u Varaždinu, Augusta Cesarca 1
url: http://www.koncertni-ured.com.hr/

Mađarska sopranistica Kinga Horvath-Altorjay stekla je svoje vokalno obrazovanje na Konzervatoriju Szegeda u Mađarskoj , a osvojila je nagradu Glazbene akademije u Stuttgartu u klasi Sylvie Geszty . Nakon studija započinje svoju pjevačku karijeru kao oratorijska i operna pjevačica te sudjeluje u projektima u više gradova Mađarske  – od Szegeda do Budimpešte. Njezin repertoar vrlo je širok: od folklornih napjeva, preko opere do  suvremene glazbe. Poznati mađarski skladatelj Sándor Szokolay skladao je za nju molitvu Szűz Mária Mely erdőn … Lirski glas Kinge Altorjay-Horvath ima posebnu boju. To joj omogućuje da bude vrlo dobra komorna pjevačica, baš kao i izvanredna solistica. Pjevala je uloge Jelene u Zajčevoj operi „Nikola Šubić Zrinjski“, Tatjane u „Evgeniju Onjeginu“ P.I.Čajkovski, Violette u Verdijevoj „Traviatti“, te oratorijske solo dionice u: Brahms „Requiem“, Mozart „ Requiem“, Joseph Haydn „Krunidbena misa“…

Gostovala je u Italiji, Hrvatskoj, Austriji, Brazilu, Njemačkoj. Snimila je CD-u s gregorijanskim i kontemplativnim napjevima.

Erika Halmos rođena je u Sopronu gdje je glazbu počela učiti u Muzičkoj školi. 1979. godine završava studij klavira na Muzičkoj akademiji „Ferenc Liszt“ u Budimpešti. Od 1982. godine profesorica je klavira na Muzičkoj školi u Sopronu. Korepetitorica je učenicima i odraslima, kako solistima tako i zborove. Nezaobilazni je sudionik u glazbenim događajima grada i regije.