Preskočite na glavni sadržaj

VRUM pokrenuo projekt Centar za izvedbene umjetnosti Varaždin

Umjetnička organizacija VRUM, pod vodstvom Sanje Tropp Frühwald, krajem prošle godine pokrenula je projekt Centar za izvedbene umjetnosti Varaždin - strateški iskorak ka decentralizaciji suvremeno-plesne umjetnosti i izvedbenih umjetničkih praksi u Hrvatskoj.
url: https://www.facebook.com/VRUMperformingartscollective
Cilj projekta je kreirati i razviti programsku i produkcijsku platformu s redovitom programacijom tijekom cijele godine, osmišljenu u nekoliko konceptualnih i/ili tematskih cjelina (vlastite produkcije, gostovanja, rezidencije i istraživački projekti, javni forumi i predavanja, edukativni programi, programi za mladu publiku i s njom), uz već tradicionalno uspješan festival Dani suvremenog plesa u Varaždinu.

Od početka 2014. godine iza nas je nekoliko realiziranih projekata, a trenutno smo pred premijerom No Logo Opera(cije), 'suvremene barokne opere' nastale u koprodukciji s njemačkim kainkollektivom. Također, do kraja godine u planu je veći broj događanja, te početak petogodišnjeg europskog projekta 'Next tracks' pokrenutog u suradnji s 24 partnerske organizacije iz mreže Fresh Tracks Europe, posvećenog razvoju u polju suvremenog plesa za mladu publiku i s njom. Kroz KLIKER - prvu hrvatsku platformu posvećenu upravo takvim razvojnim projektima u prve suradnje ulazimo već u svibnju.