Preskočite na glavni sadržaj

Filharmonija budućnosti u splitskom HNK-u izvodi Mozarta

'Filharmonija budućnosti izvodi Mozarta' naziv je koncerta koji će se, u zajedničkoj organizaciji splitskog Hrvatskog narodnog kazališta i Glazbene škole Josipa Hatzea, održati u subotu, 12. travnja, s početkom u 20 sati, na velikoj sceni HNK Split.
vrijeme: 12.04.2014. 20 h
mjesto: Rijeka, Croatia
url: http://www.drugo-more.hr/wordpress/en/

Jedanaest gudača, učenika splitske Glazbene škole Josipa Hatzea sjedinjeni s Orkestrom HNK Split u Filharmoniju budućnosti izvest će, pod ravnanjem doajena naše glazbene scene maestra Pavla Dešpalja, Četrdesetu simfoniju Wolfganga Amadeusa Mozarta. Prije toga, u prvom dijelu koncerta, Orkestar HNK Split izvest će rani Mozartov Klavirski koncert br. 12 sa pijanistom Zoranom Velićem kao solistom.

Među učenicima Srednje glazbene škole Josipa Hatzea koji će svirati na koncertu, nastupit će i dvoje prvonagrađenih s upravo završenog 52. državnog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa. Na tom su takmičenju još jednom zablistali učenici ove glazbene škole duge i slavne tradicije, osvojivši ukupno šest prvih, osam drugih i dvije treće nagrade, a osvajačice prvih nagrada violistica Nastja Perić i kontrabasistica Lucija Mrkonjić u sastavu su Filharmonije budućnosti. Predstojeći koncert trebao bi prije svega afirmirati samu glazbu i mlade glazbenike, ali i podsjetiti splitsku i hrvatsku kulturnu javnost na loše prostorne uvjete u kojima djeluje škola koja i danas, kao i desetljećima prije, odgaja najvrsnije glazbenike. Upravo zato će u  Foyeru kazališta u pauzi koncerta biti izloženi radovi studenata prve godine splitskog Diplomskog studija arhitekture pod nazivom Hipoteza – Teza. Radovi četrnaest studenata bave se razradom ideje Glazbena škola s koncertnom dvoranom u prostoru bedema Priuli. Opširnije...