Preskočite na glavni sadržaj

Instant Acts – poziv izvedbenim umjetnicima

Umjetnička organizacija Interkunst e.V. iz Berlina organizira međunarodni kazališni, glazbeni, cirkuski i plesni projekt 'Instant Acts against violence and racism'. Projekt se održava u Njemačkoj i Italiji, od 27. rujna do 21. studenog 2014., a pozivaju se mladi izvedbeni umjetnici (17 – 30 godina) da se do 31. svibnja prijave za sudjelovanje.
vrijeme: 27.09.2014.
prijava: 31.05.2014
url: http://www.interkunst.de/en/application-for-artists
Svake godine organizacija formira međunarodnu skupinu mladih umjetnika iz različitih zemalja i različitih iskustava. Ansambl čine mladi izvođači različitih disciplina (kazalište, ples, glazba, cirkus, x-sport itd.)

Traže se umjetnici koji su kreativni i otvoreni novim iskustvima te motivirani da na pozornicu donesu vlastitu perspektivu o temi nasilja i rasizma. Prijaviti se mogu i pojedinci i skupine (maksimalno 3 člana), kako bi se formirao ansambl od 15 članova.

Cilj projekta je osvijestiti publiku o različitim licima nasilja i rasizma. Kroz interaktivne radionice, prezentacije i predstave projekt nastoji motivirati mlade kako bi vodili aktivne i kreativne živote.

Pozivaju se umjetnici da prezentiraju kratke predstave za projekt (najviše 10 min), koje se baziraju na njihovim osobnim iskustvima i idejama vezanim za temu. Tijekom kratkih probi koje prethode turneji, radit će se zajednički kako bi se stvorilo originalno djelo. Uz pomoć umjetničkog direktora, svi će se elementi ujediniti u predstavu u trajanju od 75 minuta.

Na turneji umjetnici će voditi radionice za mlade u lokalnim sredinama – nakon jutarnjih radionica, slijedi popodnevna predstava. Projekt će se predstavljati u školama, kazalištima, kulturnim centrima i zatvorima za mlade. Svakom umjetniku osigurani su putni troškovi, smještaj, hrana i plaća.

Prijava bi trebala uključivati sljedeće:
- osobne podatke: ime, datum rođenja, nacionalnost;
- fotografije, video linkove ili demo snimku;
- opis vještina i umjetničkog iskustva;
- opis vlastitih kapaciteta za vođenje radionice za mlade;
- motivacijsko pismo za sudjelovanje u projektu (nekoliko rečenica).

Prijavu poslati na: instantacts@gmail.com

Kontakt:
Tel: +49.30. 781 40 01
Fax: +49.30. 781 40 02
Postfach 62 03 62
D-10793 Berlin