Preskočite na glavni sadržaj

37. međunarodni festival hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku

U Osijeku će se od 25. do 27. travnja održati 37. međunarodni festival hrvatske tamburaške glazbe, ove godine u znaku 90. godišnjice rođenja njegova osnivača – Julija Njikoša. U tri natjecateljske večeri, ljubiteljima orkestralne tamburaške glazbe predstavit će se 17 orkestara iz Hrvatske, Austrije, Srbije i Slovenije.
vrijeme: 25.04.2014.
mjesto: Osijek
url: http://www.htso.hr/

U petak, 25. travnja, u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića, s početkom od 19,30 sati nastupaju: TO STD Pajo Kolarić, Osijek, TO TD Ferdo Livadić, Samobor, Dječji tamburaški orkestar Subotica, TO 'Tomo Šestak', Koprivnica, Veliki tamburaški orkestar Subotica, te TO glazbene škole Alberta Štrige, Križevci.

U subotu, 26. travnja, u istom prostoru, također u 19,30 sati, nastupit će TO KUD-a Branimir, Nin, TO KUD-a Gaj Zagreb, TO Krste Odaka, Drniš, te Vipavski tamburaši iz Slovenije. U revijalnom dijelu predstavit će se Zbor i orkestar iz Frakanave – Austrija.

U nedjelju, na završnoj večeri festivala, koja će se održati u HNK u Osijeku, s početkom u 18 sati, nastupit će: TO GŠ Franje Kuhača, Osijek, TO Festival Bunjevačkih pisama Subotica, TO Požega, TO KUD-a Tamburica, Staro Petrovo Selo, TO Stjepan Bujan Stipić – Čakovec, te TO OGŠ 'Kontesa Dora' i Tamburaško društvo 'Dora Pejačević' iz Našica.

Uz ove orkestre, istinski ljubitelji orkestralne tambure imat će priliku uživati u brojnim kvalitetnim instrumentalnim i vokalnim solistima.

Stručno povjerenstvo će na kraju festivala podijeliti prigodne plakete za najbolji orkestar, najbolju praizvedbu, najboljeg dirigenta i vokalnog solista.

Kroz sve tri večeri Festivala ulaz je besplatan, a kroz program će nas voditi uvažena glumica Vlasta Ramljak.

Pregled programa...