Preskočite na glavni sadržaj

'The Balcan Bride's Project' Croatian Wedding

U Hoxton Galeriji u London, od 2. do 6. svibnja, otvorena je izložba 'The Balcan Bride's Project' Croatian Wedding, na kojoj sudjeluju Marina Miholić, Petra Mrša i Marina Mesar (OKO).
vrijeme: 02.05.2014.
mjesto: London; Hoxton galerija, 9 Kingsland Road
url: http://www.hoxtongallery.com
'Tri renomirane mlade hrvatske umjetnice povezale su se zajedničkom težnjom, udati se u Veliko Britaniji. Njihova ustrajnost u ostvarivanju svojih nauma potaknula je ravnatelja prestižne Hoxton galerije ponuditi im prostor kako bi bar na nekoliko dana uspjele na imaginativan način uprizoriti svoj san.'


Multimedijalna i socijalno angažirana umjetnica Martina, OKO i fotografkinja, sociologinja i psihologica Petra trenutačno osim londonske adrese dijele percepciju senzibiliziranu na razlike, potrebu za prilagodbu novoj sredini te njezinim pravilima i očekivanjima. Mlade će umjetnice na svojoj izložbi u prestižnoj londonskoj Hoxton galeriji nakon upriličenja srdačne, prisne i tople dobrodošlice, popraćene ispijanjem šljivovice preispitati svoju ulogu i obaveze kao 'novih mladih u kući'. Hoće li Martina, Oko i Petra proći test ili će se uspostaviti kako nažalost imaju 'falingu'? Hoće li se njihov kulturalni miraz biti dovoljan i hoće li pridobiti 'nove ukućane svojim vještinama i znanjima, saznati ćemo uskoro.