Preskočite na glavni sadržaj

Marko Marković na izložbi 'The Crew' u New Yorku

U sklopu LIC Open festivala u New Yorku, od 14. do 18. svibnja, otvara se grupna izložba 'The Crew / Posada', koju je organizirao i na kojoj sudjeluje i hrvatski umjetnik Marko Marković. Ovaj projekt predstavlja jedanaestero umjetnika, kojima je zajedničko što svi rade u studiju američkog umjetnika Matthew Barneya.
vrijeme: 14.05.2014.
mjesto: New York; 5-25 46th AV. Long Island City
url: http://licartsopen.org
Na izložbi sudjeluju David Jackson Smith, Keith Riley, Nicholas Broujos, Tyler McPhee, Adam Cowll, Kevin Lips, Andre Ponticello, Jade Archuleta – Gans, Kanoa Baysa, Matthew D. Ryle i Marko Marković.


Sa ovom grupnom izložbom, oni lokalnoj zajednici predstavljaju sami seba, kao pojedinačni umjetnici, ali i kao kolektiv. Njihova umjetnička praksa je odraz svakodnevnog života. To je izjava, kritika i primjedba na društvene strukture, u današnjem okruženju. Na izložbi su predstavljeni radovi u mediju skulpture, crteža i instalacija.

Marko Marković rođen je 1983. u Osijeku, a trenutno živi i radi u New Yorku. Diplomirao je na Umjetničkoj akademiji u Splitu 2007. Sudjelovao je na izložbama, radionicama i festivalima u Hrvatskoj, SAD, Kanadi, Rusiji, Meksiku, Finskoj, Alžiru, Bosni i Hercegovini, Kosovo, Italija, Grčka, Srbija i Austrija. U 2011, bio je dobitnik nagrade Radoslav Putar za najboljeg mladog likovnog umjetnika u Hrvatskoj, Instituta za suvremenu umjetnost i Young Visual Artists Award. Marković je također organizator Dana otvorenog performancea u Splitu, Zagrebu i New Yorku, i frontman je punk benda, Ilija i zrno žita. Trenutačno je u New Yorku gdje surađuje u studiju Mathew Barneya.