Preskočite na glavni sadržaj

12. natjecanje pjevačkih zborova - Zagreb 2014.

12. natjecanje pjevačkih zborova - Zagreb 2014. održat će se 23. i 24. svibnja u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, a na Natjecanju će nastupiti više od 800 izvođača. Ulaz na sve koncerte je besplatan!
vrijeme: 23.05.2014.
mjesto: Zagreb; KD Vatroslava Lisinskog
url: http://www.lisinski.hr/

Zagrebački glazbeni podij Centra za kulturu Trešnjevka već osamnaest godina zaredom organizira Festival pjevačkih zborova, koji uključuje Natjecanje pjevačkih zborova i Natjecanje hrvatske vokalne tradicijske glazbe, okupljajući na jednome mjestu ljubitelje zborske glazbe iz cijele Hrvatske.

Tijekom Natjecanja održat će se četiri koncerta na kojima će nastupiti 20 zborova iz cijele Hrvatske. Svečano otvorenje je 23. svibnja, s početkom u 20 sati, a Natjecanje otvaraju zborovi iz kategorije popularne glazbe.

Natjecanje je podijeljeno u dvije grupe – dva nivoa težine. Tako će se više od 800 izvođača, osim u kategoriji klasičnih zborova i vokalnih ansambala, od ove godine natjecati i u kategoriji sakralne glazbe, a u natjecateljski dio programa uvrštena je i kategorija slobodnih žanrova.

Izvor: MIC