Preskočite na glavni sadržaj

'Dinosauri' – predstava za djecu kazališta 'Novi život'

Premijera predstave za djecu 'Dinosauri' autorice i redateljice Petre Radin, nastala u produkciji Kazališta slijepih i slabovidnih 'Novi život', održat će se u subotu, 17. svibnja, s početkom, u 19 sati, na sceni 'Vidra'.
vrijeme: 17.05.2014. 19 h
mjesto: Zagreb, Scena Vidra, Draškovićeva 80
url: http://www.novizivot.hr/

Izmaštano, iz-snovljeno, ispisano, pa izigrano!

Još jedna bajka iz pera Petre Radin, još jedna predstava iz kolektivne imaginacije „Novog života“, još jedna iluzija za male koji su Mali i za velike koji su nekim svojim suptilnim dijelom još uvijek mali.

Sve počinje u dječjem vrtiću, pa u snu, i onda davno prije svega, u doba kad su zemlju nastanjivali dinosauri, ogromna bića koja po današnjim mjerilima stanu tek u maštu, ili u lakšim slučajevima u slikovnicu.

Isprepliću se teorije o kraju svijeta, o nastajanju i nestajanju, o tome da li su dinosauri izumrli, ili su evoluirali u neka nova bića.

Započinje, na kazališnim daskama, još neispričana priča, zapliće se mala krimi-igra oko ukradene stijene Istine, na kojoj je zapisan kraj, odnosno novi početak, a na detektivu Stegosauru je da otkrije kradljivca stijene, upali čaroliju i nastavi povijest.

Napetica za djecu!


Igraju  – Suzana Bliznac, Dajana Biondić, Anita Matković, Vojin Perić, Milenko Zeko, Dražen Šivak

Predstava 'Dinosauri' realizirana je tijekom 2014. godine u Zagrebu, a financirana je sredstvima Grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.