Preskočite na glavni sadržaj

95 godina Zagrebačkog kvarteta

Zagrebački kvartet će u utorak, 20. svibnja, zatvoriti aktualnu koncertnu sezonu 2013./2014. u Hrvatskom glazbenom zavodu. Bit će to njihov šesti, ujedno i posljednji, nastup u sklopu ovogodišnjeg koncertnog ciklusa.
vrijeme: 20.05.2014. 20 h
mjesto: Zagreb; HGZ, Gundulićeva 6
url: http://www.zagrebquartet.hr

Ovaj koncert je poseban po tome što će Zagrebački kvartet na njemu, u slavu 95. godišnjice postojanja kvarteta, po prvi puta izvesti skladbu Sergeja Prokofjeva "Polje mrtvih" iz kantate Aleksandar Nevski čiji je aranžman specijalno za Zagrebački kvartet priredio Vanja Lisjak. Uz Prokofjeva, Kvartet će izvesti i  "Gudački kvartet Op. 18 br. 6" Ludwiga van Beethovena te "Smrt i djevojka" Franza Schuberta.

Zagrebački kvartet je osnovan davne 1919. godine, odsvirao je preko četiri tisuće koncerata na svim kontinentima te snimio više od 60 albuma za razne svjetske izdavačke i radijske kuće. Danas djeluje u sastavu: Sergej Evseev – violina, Davor Philips – violina, Hrvoje Philips – viola i Martin Jordan – violončelo.

Cijena ulaznice za ovaj koncert iznosi 50 kuna, nastup počinje u 20 sati, a važno je napomenuti da će svi prisutni moći kupiti pretplatne karte za sljedeći koncertni ciklus "Zagrebački kvarteta @ HGZ 2014/2015" po povlaštenim cijenama.