Preskočite na glavni sadržaj

Nagrade HRT-a i izložba fotografija kamermana i snimatelja HRT-a

U sklopu obilježavanja Dana Hrvatske radio televizije (HRT) u četvrtak su u Muzeju za umjetnost i obrt (MUO) svečano uručene godišnje nagrade djelatnicima HRT-a te je otvorena tradicionalna izložba kamermana i snimatelja HRT-a.
vrijeme: 15.05.2014.
mjesto: Zagreb
url: http://www.hrt.hr

Nagradu HRT-a za životno djelo "Ivan Šibl" dobio je Vladimir Rončević, rukovoditelj HRT-a Centra Rijeka, a dodijeljena mu je na svečanosti u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Godišnje nagrade za posebna zalaganja i realizaciju projekata HRT-a od posebnog poslovnog i programskog interesa dobilo je osam djelatnika HRT-a. Cjelovit popis dobitnika potražite na www.hrt.hr.

Nagrada HRT-a "Joško Martinović" za najbolju TV reportažu u protekloj godini uručena je Nataši Kraljević Kolbas, autorici reportaže "Štrajk radnica DTR-a".

Za osobiti doprinos u programskom sadržaju Godišnju nagradu dobili su urednica emisije „Civilno društvo“ Hrvatskog radija, Barbara Vid, te Mislav Togonal, autor dokumentarne reportaže/feature "Djemaa el-Fnaa-tržnica snova" snimljene u Maroku i emitirane na Radio Sljemenu.

Nagrade je dodijelio glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman.

Tema ovogodišnje 16. izložbe fotografija kamermana i snimatelja HRT-a je "Kontrast", a 22 autora predstavila su pedeset jedan rad. Izložba u MUO je otvorena do 22. svibnja.

Kako ističu organizatori izložbe, "Kontrast", kao tema, prikazan je na različite načine: crno-bijelo, odnosi boja, refleksije, star-mlad, moderan-demode i drugi kontrastni odnosi nižu se slojevito, a autori se međusobno nadmeću i nadopunjavaju, čineći tako i koncept postava izložbe kontrastnim, u skladu sa zadanom temom.

Producent izložbe je Sunčana Hrvatin Kunić, a organizatori i autori postava Damir Alter Matijević i Zoran Kovačević.

Inače, Hrvatski radio slavi 88. rođendan, a Hrvatska televizija 58. rođendan. (Hina)