Preskočite na glavni sadržaj

Mia Vučić: 'Peti jahač apokalipse'

Izložba 'Peti jahač apokalipse' autorice Mije Vučić otvara se u utorak, 20. svibnja, u 19 sati, u Galeriji Modulor Centra za kulturu Trešnjevka. Radovi se mogu razgledati do 4. lipnja 2014.
vrijeme: 20.05.2014. 19 h
mjesto: Zagreb; Galerija Modulor, Park Stara Trešnjevka 1
url: http://www.cekate.hr

Ciklus radova pod nazivom „Peti jahač apokalipse“ sastoji se od 10 grafika izvedenih tehnikom digitalnog ispisa na frontlit materijalu. Osnova na kojoj su radovi građeni je nomenklatura sučelja novih medija (mobilnih uređaja) s kojima se svakodnevno susrećemo. Taj uređeni sustav znakova i obavijesti kojim se služimo oblikuje našu komunikaciju s drugima te utječe na nas na više razina.

Osnovna ideja radova temelji se na ukazivanju na nestalni nevidljivi prostor unutar kojeg se spomenuti komunikacijski procesi formiraju. Također, kroz ovaj uređeni sustav znakova pojedinac nužno oblikuje i svoj identitet. Stoga se u radovima propituje u kojoj mjeri oblikovanje identiteta ostaje prepušteno samom pojedincu, odnosno u kojoj mjeri je ono stalni proces u nastajanju. Upravo tu kratkotrajnost, propadljivost i prolaznost oslikavaju i necjelovite grafike čiji je i sam proces raspadanja mehanički izveden. Stoga će u budućnosti mnogo toga ovisiti i biti definirano upravo odnosom tehnologije i srca suvremenog čovjeka.

Izložbu će otvoriti Branka Hlevnjak, povjesničarka umjetnosti.