Preskočite na glavni sadržaj

100. Bookvica: Arsen Dedić

U četvrtak, 22. svibnja, u 20,30 sati, u splitskom Klubu Quasimodo proslavit će se 100. po redu književna večer Bookvica u društvu s legendarnim hrvatskim pjesnikom i kantautorom Arsenom Dedićem. Uz glavnoga gosta voditeljici Bookvice, Patriciji Vodopiji tom će se prilikom pridružiti Renato Baretić kao poseban gost.
vrijeme: 22.05.2014. 20,30 h
mjesto: Split, Klub Quasimodo, Gundulićeva 26/II

Uz njihovu voditeljsku potporu, Arsen će pričati, čitati svoju poeziju, pjevati i svirati. U pravom slavljeničkom raspoloženju, dijelit će se i nagrade posjetiteljima.

Književni program Bookvica pokrenut je prije nešto više od pet godina – 16. travnja 2009. godine – s ciljem obogaćivanja kulturnog života grada Splita, približavanja književnosti širokoj publici, podrške postojećoj literarnoj produkciji i poticanja stvaranja novih književnih djela. Otada je publici predstavljeno oko 150 autorica i autora, od početnika u spisateljskim vodama do popularnih i etabliranih imena. Bookvica je u proteklih pet godina stekla popularnost i naklonost publike, što dokazuje izvrsna posjećenost – u prosjeku 80-ak gostiju po večeri. U sklopu Bookvice ne održavaju se klasične promocije knjiga, nego autorske večeri u kojima stavljamo naglasak na interakciju publike i autora te stvaranje ugodne atmosfere, koja pogoduje popularizaciji književnosti.

Od sezone 2012/13. službenu podršku projektu pruža i splitska podružnica Hrvatskog društva pisaca, koja je prepoznala Bookvicu kao jedan od najznačajnijih književnih programa u gradu Splitu. Imajući u vidu gore navedeni cilj poticanja stvaranja novih književnih djela, u rujnu 2012. Bookvica je u suradnji s udrugama Pričigin i Kurs iz Splita pokrenula projekt Kuća kreativnog pisanja, u kojoj su predavači priznati romanopisci Marinko Koščec, Renato Baretić i Nebojša Lujanović.