Preskočite na glavni sadržaj

6. dani suvremenog plesa u Varaždinu

6. dani suvremenog plesa u Varaždinu
Varaždinski Dani suvremenog plesa održat će se od 29. svibnja do 1. lipnja, a otvaraju ih izvedbena instalacija i izložba 'Strgane izvedbe' zagrebačke skupine BADco. te nastup Gudačkog kvarteta Zagrebačkog orkestra mladih, najavljeno je na konferenciji za novinare.
vrijeme: 29.05.2014.
mjesto: Varaždin
url: http://www.perform-d-ance.com

"Unatoč recesiji nismo odustali od kvalitete i raznovrsnog programa. Na nekoliko lokacija u gradu sva će četiri dana biti kvalitetan program, predstave, izložbe, edukacija", rekla je umjetnička direktorica Dana suvremenog plesa Sanja Trop Frühwald dodavši da se festival ove godine vraća u matičnu kuću, Hrvatsko narodno kazalište.

Ravnateljica HNK u Varaždinu Jasna Jakovljević istaknula je da je suvremeni ples jedan od segmenata rada varaždinskog kao nacionalnog kazališta.

Drugoga dana festivala, u petak, 30. svibnja, na rasporedu je večer mladih hrvatskih autora u varaždinskom kazalištu rezrevirana za Zadranku Mateu Bilosnić s koreografijom "This is you?". U kinu na otvorenom kod Lančane kule bit će prikazan film "Blush" belgijskog autora Wima Vandekeybusa.

U subotu, 31. svibnja u HNK nastupaju Zagrebački plesni ansambl i Daniel Abreu iz Španjolske, a nakon njih je koncert ženskog sastava "Žen".

Posljednjeg dana varaždinske manifestacije, u nedjelju 1. lipnja, u kazalištu će biti plesna predstava za djecu "San žute čarape" Bitef teatra iz Beograda.

Prije i za vrijeme Dana suvremenog plesa održavat će se radionica za plesnu struku Koreografski laboratorij "Kreirati za mladu publiku" s Hendrikom Lebonom iz Belgije, od 26. svibnja do 1. lipnja te za sve zainteresirane radionica suvremenih plesnih tehnika za početnike s Lili M. Rampre iz Slovenije od 29. svibnja do 1. lipnja. (Hina)