Preskočite na glavni sadržaj

Tamara Obrovac quartet: 'Ulika revival'

Novi album Tamara Obrovac quarteta, naslovljen 'Ulika revival' (Unit records, Švicarska), izlazi 13. lipnja 2014. Riječ je o reinterpretacijama skladbi sa CD-a 'Ulika' (1998.), a Quartet će novi materijal predstaviti nastupom na najvećem njemačkom jazz festivalu Dusseldorfer Jazz Rally, 8. lipnja o.g.
vrijeme: 13.06.2014.
url: http://www.tamaraobrovac.com
Albumom "Ulika" Tamara Obrovac quarteta iz 1998. godine, po prvi puta predstavljen je novi način razmišljanja i komponiranja Tamare Obrovac, u kojem se spaja inspiracija lokalnim istarskim duhom glazbe i dijalekta s univerzalnim jazz izričajem. Ponovni susret glazbenika na koncertu u Grožnjanu (07/2011.) potaknuo je novu kreativnost i sasvim drugačije interpretacije starih skladbi.
Kroz ovu ponovno otkrivenu radost zajedničkog muziciranja, ostvarenu kroz  neomeđenu slobodu izričaja, virtuozno muziciranje, humor i improvizaciju, svojstvenu svim glazbenicima iz quarteta, definitivno se potvrdila zajednička želja za novom (starom) suradnjom; sada zreli glazbenici iz Tamara Obrovac quarteta ponovno zajedno sviraju i reinterpretiraju stare kompozicije, iz nove, zrelije umjetničke vizure.
 
Projekt "Ulika revival" uspješno je započeo koncertnim tourom od 13.-15.2.2012. (Kopar, Pula, Zagreb), nastavio se koncertima u Luneburgu (DE), Novom Sadu (SRB) i Labinu (HR) a 27.4.2013. quartet je održao iznimno uspješan showcase/koncert na Jazzahead-u u Bremenu (band je bio izabran od strane stručnog žirija između više od 300 prijavljenih), gdje je predstavljen i novi album "ULIKA revival", snimljen sredinom travnja 2013. u Artesuono studiu u Udinama (IT). Slijedili su koncerti u Ulmu (DE), Kastvu (HR),  te na Jazz au Chellah Festivalu u Maroku, a quartet će predstaviti novi materijal nastupom na najvećem njemačkom jazz festivalu Dusseldorfer Jazz Rally 8.6.2014.

Izdanje albuma "Ulika revival" omogućeno je potporom HDS-ZAMP-a  dobivenom na natječaju "Internacional" 2014.

(www.tamaraobrovac.com