natječaj, izložba

Umjetnost u borbi protiv AIDS-a - poziv


prijava: 04.11.2012.
mjesto: Trst, Italija

Odjel za ovisnost lokalne zdravstvene ustanove u Trstu, Italija, u suradnji s gradom Trstom i drugim udrugama, povodom Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a organizira 2. izdanje izložbe 'More or less positive', koja se održava od 1. do 8. prosinca u Trstu. Pozivaju se vizualni umjetnici, video umjetnici i performeri da se do 4. studenog prijave za sudjelovanje.

Zadana tema 'More or less positive' odnosi se na manje više pozitivan stav u svakodnevnim situacijama, savladavanju problema i poteškoća. Više ili manje? Optimistična ili pesimističan? Muško ili žensko? Bijelo ili crno? Dobro ili loše? Vruće ili hladno? Zdravlje ili bolest?

Pozitivno i negativno su suprotnosti ili nerazdvojni dijelovi integralne cjeline? Pozitivno i negativno u svim svojim varijacijama i dvosmislenostima: u stvarnosti nije uvijek negativno ono što zovemo negativnim, i obrnuto. Poruka je, bez obzira da li je netko HIV pozitivan, da se zajedno borimo protiv AIDS-a. AIDS je bolest koja traži predanost svih nas da bi izronila iz mraka u kojeg su ju zatvorili predrasude i strah.

Izložba je posvećena umjetnicima i kreativcima iz Italije, Hrvatske i Slovenije, starijim od 18 godina. Sudjelovanje je besplatno, a popunjeno prijavnicu, maksimalno dvije slike ili video linkove (s naznačenim imenom autora, nazivom rada, godinom, tehnikom, mjerama i trajanjem), potrebno je poslati na
piuomenopositivi@gmail.com

Izložba je podijeljena u 3 različita područja: vizualna umjetnost (slikarstvo, skulptura, fotografija, instalacija), multimedija (kratki filmovi, drame, komercijalni filmovi, dokumentarci, video) i izvedbene umjetnosti (kazališne radionice, čitanja, glazba, vizualni setovi, performansi…). Prilikom prijave umjetnik bi trebao naznačiti za koje se područje prijavljuje (moguće je za najviše dva).

Organizator ne snosi troškove transporta i osiguranja umjetničkih radova, kao ni putne troškove i smještaj umjetnika. Organizator snosi troškove izlaganja rada te promocije rada i umjetnika.

Organizacijski ured:
Cecilia Donaggio, Massimo Premuda, Lilli Zumbo
piuomenopositivi@gmail.com

Više

Prijavnica

(I.P., 11.10.2012)