Preskočite na glavni sadržaj

'Dobro ljeto Bog Vam daj' - koncert

Folklorni ansambl Zagreb-Markovac organizira cjelovečernji godišnji koncert pod nazivom 'Dobro ljeto Bog Vam daj' koji će se održati 8. lipnja, s početkom u 19,30 sati, u Dvorani Doma HV Zvonimir, Stančićeva 4.
vrijeme: 08.06.2014. 19,30 h
mjesto: Zagreb; Dvorana Doma HV Zvonimir, Stančićeva 4
url: http://www.zagrebmarkovac.com

Ovogodišnji cjelovečernji koncert donosi čak tri noviteta na programu Ansambla: dvije premijere i jednu praizvedbu. Premijerne izvedbe dolaze iz Sesvetskog prigorja odnosno Podravine u koreografskim obradama Gordana Vrankovečkog, dok je ovogodišnja praizvedba Draganićkih plesova i pjesama pod nazivom “Dobro ljeto Bog Vam daj”, rezultat dugogodišnje uspješne suradnje s prof. Andrijom Ivančanom.

Ansambl i ovim cjelovečernjim koncertom posvećuje dio programa tradiciji Hrvata izvan matične Domovine - Hrvatima Bunjevcima te Hrvatima Bosanske Posavine i Sjeverne Hercegovine. Osim navedenog,  na programu su i  klasici  zagrebačke  škole  scenske  primjene  folklore,  Kolo  iz Ražanca te Zagorski drmešari, dr. Ivana Ivančana.

Ulaznice po cijeni od 50,00 kn mogu se rezervirati pozivom na broj 0918940973 ili putem e-maila fa.zagreb.markovac@gmail.com, a bit će u prodaji i na sam dan koncerta, na ulazu u  dvoranu.