nagrada, obavijest

Teatar.hr pokreće Nagradu Publike


vrijeme: 15.10.2012.

Portal za izvedbene umjetnosti, Teatar.hr, pokreće prvu domaću nagradu za izvedbene umjetnosti o kojoj će u potpunosti odlučivati samo i jedino – publika!

Bit će to prva i jedina domaća nagrada za izvedbene umjetnosti o kojoj će, u skladu sa zadanim pravilima u potpunosti odlučivati gledatelji, odabirući sami i nominirane i dobitnike u deset kategorija:

-          predstava godine
-          izvođač godine
-          izvođačica godine
-          redatelj / koreograf godine
-          najbolji novi dramski tekst
-          nezavisno kazalište godine
-          festival godine
-          osoba godine
-          najprecjenjenija produkcija godine
-          skandal godine

Pridržavajući se navedenih kriterija svaki čitatelj portala Teatar.hr može predložiti do 3 kandidata u svakoj od navedenih kategorija nagrade.

Za sudjelovanje u prednominacijskom razdoblju čitatelji ne moraju biti registrirani korisnici portala Teatar.hr niti njegovi pretplatnici. Jednostavnije rečeno – glasovati mogu – svi. No, samo jednom. Sustav glasovanja registrira samo prvi unos prijedloga nominacija s jedne IP adrese, bez obzira na broj unosa koji potom uslijede.

Prednominacijsko razdoblje traje od dana objave prednominacija do 31. listopada.

Točno u ponoć 31. listopada, završava prednominacijsko razdoblje i slanje novih prijedloga od tog trenutka nadalje više nije moguće.

Organizacijski tim nagrade potom će iz pristiglih prijedloga isključiti one koji eventualno ne zadovoljavaju pravila nagrade, a preostale prijedloge rangirati prema ukupnom broju pristiglih prijava.

2. studenog točno u 12 sati na stranicama Teatra.hr bit će objavljen popis od po pet prijedloga u svakoj od kategorija nagrade, koji ujedno čine i nominacije za Teatar.hr Nagradu publike.

Od tog trenutka, pa sve do 21. studenog u 12 sati, čitatelji mogu glasovati za ponuđene kandidate u svakoj od kategorija. Svaki glasač može u svakoj kategoriji glasovati samo za jednu od pet ponuđenih opcija. Sustav glasovanja registrira samo prvi unos prijedloga nominacija s jedne IP adrese, bez obzira na broj unosa koji potom uslijede.

Dodjela nagrada održat će se u Zagrebu 22. studenoga na ceremoniji koja će biti otvorena za javnost, a njezin cjelokupni prihod bit će namijenjen daljnjem opstanku redakcije portala Teatar.hr.

Više informacija o Teatar.hr Nagradi Publike potražite na njezinim službenim stranicama.

Izvor: Nora Krstulović

(R.P.B., 15.10.2012)