Preskočite na glavni sadržaj

Device art na Ars Electronici u Linzu

U Ars Electronica Centru u Linzu, u sklopu ovogodišnjeg festivalskog izdanja 'C…what it takes to change?', od 4. do 8. rujna, održava se Device Art izložba i simpozij, u suradnji Sveučilišta u Tsukubi, ART|SCI Centra i Kontejner-a.
vrijeme: 04.09.2014.
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.onetakefilmfestival.com/
 Ars Electronica Festival, jedan od najprestižnijih festivala novomedijske umjetnosti, posvećen je odnosu između umjetnosti, tehnologije i društva. Već više od 30 godina festival kroz svoj bogati program kontinuirano predstavlja najaktualnija događanja svjetske novomedijske scene.

Na izložbi će uz umjetnike iz Japana, SAD-a, Šri Lanke, Kine i Južne Koreje izlagati hrvatski i slovenski autori - Martina Mezak, Anselmo Tumpić, Sanela Jahić i Sašo Sedlaček.

Izložbu prati Device Art simpoziji na kojemu će kustosi i umjetnici iz Japana, SAD-a i Hrvatske prikazati i usporediti razvoj i stanje device art scene u pojedinim regijama i praksama. Uz Hiroo Iwatu (Sveučilište u Tsukubi, JP), Erkki Huhtamo (Sveučilište u Kaliforniji, FI/USA) i Machiko Kusaharu (Sveučilište u Tokyju, JP) na simpoziju će govoriti i kustosica Kontejnera Sunčica Ostoić (Zagreb, HR).