Preskočite na glavni sadržaj

Slavljenički koncerti Putokaza u Rijeci

Nakon navršenih 30 godina, jedna od najdugovječnijih vokalnih skupina u Hrvatskoj i svakako jedno od prepoznatljivih motiva riječke glazbene scene, poklanja svim Riječanima Događaj koji će se, povodom slavljeničke godine, održati 3. rujna ( u dva termina, 21 i 23 sata) u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.
vrijeme: 03.09.2014. 21 i 23 h
mjesto: Rijeka; HKD na Sušaku, Strossmayerova 1
url: http://www.putokazi.hr/spotovi.php

Grad Rijeka daruje, a Putokazi za trideseti rođendan predstavljaju:
Porculan, koncertna promocija
Vremenska kapsula br. 30,  glazbena retrospektiva  1984. - 2014.

 
Putokaze je 22. veljače 1984. oformila Miranda Đaković koja ih vodi i dan danas. I unatoč toj tridesetogodišnjoj konstanti, jedino u čemu se Putokazi nikad ne mijenjaju je upravo u tome da od promijene ne bježe, ne podilaze komercijalnim zahtjevima i svaki su put novi, drugačiji i svježi.  Svaki je projekt novo istraživanje i novo pomicanje granica u stilskom, žanrovskom, vokalnom, izvedbenom i energetskom smislu.
 
Dok aktualnu postavu Putokaza čini 8 članica, “Putokazi 30” danas broje 60-tak članova iz bivših generacija, koji će se Riječanima I svim dobronamjernicima predstaviti skupa na rođendanskom Događaju 3. rujna, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, u Rijeci u 21 sat. Događaj se ponavlja isti dan u 23 sata. Koncertnu promociju aktualnog albuma Porculan izvest će  Antonia Svetina, Andrea Stanišić, Dolores Marinić, Ivana Blaškan, Iva Sabolić, Nera Butigan, Mia Doričić, Ana Jerčinović.

“Putokazi 30” uz prateći bend (također sastavljen od nekadašnjih Putokaza) publici će priuštiti svojevrsni presjek repertoara u ovih prvih 30.godina Putokaza koji je prikladno nazvan “Vremenska kapsula br. 30 (glazbena retrospektiva 1984. -2014.) “ kroz koji će se predstaviti svih 10. pjevačkih generacija.
 
Za slavljeničke koncerte Putokaza tražila se ulaznica više, pa su sve gratis pozivnice za ove koncerte planule u izrazito kratkom roku. Sve već preuzete pozivnice vrijede za ovu novu lokaciju.

Zbog velikog interesa, Putokazi će imati još jedan Događaj – 13. rujna u HNK Ivana pl. Zajca a ulaznice za taj koncert uskoro će biti u prodaji na blagajni kazališta.