x ostalo

Kulturna događanja - Nizozemska kultura u Hrvatskoj


vrijeme: 30.09.2004. - 30.09.2004.

DANI NIZOZEMSKE KULTURE U HRVATSKOJ

U drugoj polovici tekuće godine Nizozemska je predsjedavajuća članica Europskoj uniji. Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske tu prigodu obilježava pojačanom potporom kulturnoj razmjeni u jesenskom razdoblju.

U suradnji sa nizozemskim Veleposlanstvom i fondacijama iz Nizozemske, u jesen 2004., ostvarit će se nekoliko značajnih izložbi, tribina, filmskih, opernih i koncertnih događanja koje Veleposlanstvo želi naglašeno predstaviti hrvatskoj publici.

U tu svrhu, Veleposlanstvo je zamolilo našu umjetničku poslovnicu da objedini informacije o pojedinačnim događnjima i predstavi ih na tiskovnoj konferenciji koja će se održati u ponedjeljak 04. listopada u 12.00 sati u foyeru Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, na koju ste srdačno pozvani.

13. - 28. listopada: Izložba „Zatvoreni svjetovi - Williamsburg, New York“ Hrvatska udruga galerista i galerije iz četvrti Williamsburg u New Yorku. Autorica projekta Corinne Enquist. Zagrebački velesajam, paviljon 19.

15. - 16. listopada: Zagrebačka pred-konferncija o kulturi, kulturnoj politici i europskom ujedinjavanju. Teodor Celakoski.

16. listopad: Gostovanje „Haaški rezidencijalni orkestar“. Dirigent Jaap van Zweden, solist David Fruhwirth, violina. Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog. Ciklus „Lisinski subotom“.

19. listopad: opera G. F. Haendela „Agrippina“. Gostovanje ansambla „Combattimento Consort Amsterdam“. HNK u Zagrebu.

Datumi naknadno. Izložba, autor Dan Oki „Oxygen 4“ („O4“). Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu.

30. listopad. Prikazivanje filma. Autor Dan Oki „Oxygen 4“ („O4“). Filmski centar Zagreb. Kino Tuskanac.

19. – 30. studenog: „Drugo more“, Rijeka. Prikazivanje dokumentarnih filmova, izlozbe, tribine na temu izbjeglica u svijetu. Davor Mišković.

 

Kontakt:

Maja Žarković

ART AGENT

Vojnovićeva 34, Zagreb

MB 1267841

artagent.maja@zg.htnet.hr