Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Gabrijele Rukelj u Boonici

U sklopu projekta BooEx (Boonika izložbe), u prostoru Boonike, u petak, 24. listopada, u 20 sati, otvara se samostalna izložba Gabrijele Rukelj. Izložba se može pogledati do 7. studenoga.
vrijeme: 25.10.2014. 20,00
mjesto: Zagreb; Boonika, Veslačka 23
url: http://boonika.net
'Lako je zanemariti vlastitu okolinu ili ju doživljavati kao prozaičnu i predvidljivu. Često se okrećemo vanzemaljskim svjetovima i SF kreacijama kako bismo okusili nešto strano i drugačije, zaboravljajući da je upravo dom često najčudnije mjesto. Zaboravljajući da je za novi doživljaj potreban samo drugačiji kut promatranja bilo kojeg objekta, stranog ili znanog. Nepoznato je svugdje oko nas.

Gabrijela Rukelj putem svojih radova pokazuje razumijevanje kako podjednako djeca i odrasli, ako to žele, mogu pronaći nove svjetove i u svojoj svakodnevnoj, neposrednoj okolini. Mašta derivira iz realnosti, a realnost nastaje uz pomoć vizionarstva. Njihova interakcija i prožimanje stvaraju potencijal kreativnosti. Umjetnost uvijek reflektira svijet, ako ne onaj oko nas, onda onaj u nama. Umjetnost je vrsta pristranosti s više ili manje popularnom prezentacijom osjetilnih iskustva. Promatrajući Gabrijeline slike zainteresiran promatrač će se zateći na rubu apstrakcije, no nikada neće biti gurnut u njezinu nebuloznost. Njezini crteži su predstave svojevrsnog razumnog kaosa.

Oni su strano, ali i poznato iskustvo u kojem su reducirani prostorni planovi nastanjeni 2D bićima koja istovremeno jesu i nisu ovozemaljska.' – prijevod dijela teksta za izložbu, autor: Lame-O