Preskočite na glavni sadržaj

Izvedba predstave 'Biti ili imati?' u Puli

U ponedjeljak, 17. studenog, u prostoru Istarskog narodnog kazališta, s početkom u 19 sati, održat će se predstava 'Biti ili imati?' Stele Hrkač, nastala kao reakcija na činjenicu da su u današnje vrijeme mladi sa svih strana 'bombardirani' lažnim životnim vrijednostima.
vrijeme: 17.11.2014. 19 h
mjesto: Pula; Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula, Laginjina 5
url: http://www.civilnodrustvo-istra.hr/

Stela je jedna od 5 mladih osoba koje su se uključile u Zakladin projekt Active Communities for Europe (Akronim A.C.E.) i sudjelovale na treningu za mlade/Junior trenere u svibnju ove godine u Londonu. U sklopu treninga dobili su zadatak osmisliti predstavu po metodi Kazališta potlačenog te tako ukazati na prepreke s kojima se susreću mladi u postizanju svojih snova i ciljeva u životu.

Do sada su prikazane predstave: „Nema ali...“ Jelene Mandić, „Maloljetnička trudnoća“ Marina Jankovića te predstava „A što dalje“ Tajane Ilić.

Predstava “Biti ili imati?” nastala je kao reakcija na činjenicu da su u današnje vrijeme mladi sa svih strana "bombardirani" lažnim životnim vrijednostima. Nameću im se ideali ljepote, stil življenja i način razmišljanja. U moru stvari koje "moramo" posjedovati sve više se gubi poriv da sebe sagledamo u cjelini onoga što jesmo - umjesto toga se identitet svodi na odraz u zrcalu, tj. kopiranje plasiranih ideala koji vrište sa promidžbenih poruka promovirajući materijalizam.

U realizaciji predstave sudjeluju: Marijana Peršić, Patrik Lazić, Alma Tognon, Filip Blažević, Filip Lugarić, Petra Vejnović, Sara Stepanović, Mateja Kurilić i Adamandija Pashalidi Koželj, a predstava govori o Leni,  djevojci koja u pokušaju prilagodbe novoj sredini gubi iz vida tanku granicu koja dijeli konformizam od gubitka vlastita identiteta.

Projekt A.C.E. je financiran od strane programa Europa za građane i sufinanciran od Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge, a cilj mu je potaknut građane na građanski aktivizam, pa su u skladu s time predstave prikaz problema s kojim se suočavaju mladi danas.

Više o projektu A.C.E.