Preskočite na glavni sadržaj

Audicija za Orkestar mladih Europske unije

European Union Youth Orchestra – Orkestar mladih Europske unije - EUYO sastavljen je od talentiranih mladih glazbenika u dobi između 14 i 24 godine, iz svih zemalja članica Europske unije. Audicija za sezonu 2015./2016. za kandidate iz Hrvatske održat će se 21. veljače 2015. u Hrvatskom društvu skladatelja u Zagrebu. Rok za prijavu je 9. veljače 2015.
vrijeme: 21.02.2015.
prijava: 09.02.2015
mjesto: Zagreb; Hrvatsko društvo skladatelja, Berislavićeva 9
url: http://www.hds.hr

Orkestar je osnovan 1976. od strane Lionela i Joy Bryer te predstavlja jedinstven most između glazbenih škola i profesionalnog glazbenog svijeta za gotovo 3.000 bivših članova orkestra, voditelja, solista i orkestralnih  glazbenika svjetski poznatih orkestara poput Londonskog simfonijskog orkestra, Berliner Philharmoniker-a, Bostonskog simfonijskog orkestra i Royal Concertgebouw orkestra

Ovaj prestižni orkestar, čiji je umjetnički direktor Vladimir Ashkenazy, ubuduće će redovito, svake godine, u svoj sastav primati i mlade glazbenike iz Hrvatske.

Kontakt osoba: Mira Šurjak, mira.surjak@hgm.hr, 098456102
Prijavnicu i pravilnik za prijavu potražite na www.hgm.hr

Orkestar mladih Europske unije financira Europska unija uz potporu dvadeset osam vlada država članica EU.

Potporu Orkestru mladih Europske unije u Republici Hrvatskoj dala su tri ministarstva: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstvo kulture i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.