natječaj

Art kolonija u sklopu Labin Art Republike - poziv


vrijeme: 01.07.2013. - 31.08.2013.
prijava: 25.05.2013.
mjesto: Labin

Pozivaju se mladi umjetnici (do 30 godina starosti) da se do 24. svibnja 2013. godine prijave na natječaj za izlaganje na Art kolonijama u sklopu Labin Art Republike.

Projekt Art kolonija u sklopu Labin Art Republike projekt je koji je započeo 2011. godine te se kontinuirano svake godine nastavlja sa svrhom promocije mladih umjetnika. Cilj ovog projekta je da se putem izložbi omogući mladim umjetnicima da se u svom ranom razvijanju oslobode te široj publici pokažu svoj stvaralački opus, u periodu od 1. srpnja do 31. kolovoza svake godine, u Crkvici Sv. Stjepana u Starom gradu Labinu.

U bogatstvu najrazličitijih likovnih identiteta Art kolonija rezimirala je do sada suvremene likovne situacije i stvorila komunikaciju na različitim autorskim razinama. Do sada je uspješnosti kolonije pridonijelo 10 mladih umjetnika iz cijele Hrvatske.

Natječaj je otvoren iz slijedećih područja:
- vizualne umjetnosti (likovne umjetnosti - slikarstvo, skulptura, grafika; fotografija, strip, instalacije, video umjetnost, Cyber Art, Public Art);
- primijenjene umjetnosti (arhitektura, vizualni/industrijski/web dizajn, moda, digitalni radovi).

Popunjenu prijavnicu zajedno s fotografijama radova u digitalnom obliku potrebno je poslati na e-mail adresu: artkolonijalabin@gmail.com

Radove će selektirati umjetnički savjet Art kolonija na temelju kvalitete i originalnosti, a umjetnici su u potpunosti odgovorni za trošak i transport vlastitih radova. O rezultatima selekcije prijavljeni autori biti će obaviješteni putem e-maila i online 25. svibnja 2013. godine.

Prijavnica

(I.P., 14.05.2013)