Preskočite na glavni sadržaj

55. festival hrvatskih kazališnih amatera

Najbolje hrvatske amaterske skupine odigrat će najuspješnije predstave u Pazinu, od 8. do 10. svibnja i Vodicama, od 15. do 17. svibnja, a u okviru ovogodišnjeg FHKA u Vodicama će biti održan i 11. međunarodni festival amaterskih kazališta 'Jadran 2015.' na kojem će se predstaviti najuspješnija amaterska kazališta iz Slovenije, BiH i Mađarske. Ulaz na sve predstave je slobodan!
vrijeme: 08.05.2015.
mjesto: Pazin i Vodice
url: http://www.hrsk.hr

U bogatom šestodnevnom festivalskom programu nastupit će ukupno 22 najbolje hrvatske amaterske kazališne skupine koje su, od ukupno 180 prijavljenih, stručnim odabirom izbornika Festivala (dr. sc. Dubravka Crnojević-Carić, glumica i redateljica, Petra Jelača, teatrologinja i kazališna kritičarka, Zoran Mužić, redatelj, dr. sc. Sanja Nikčević, Gordana Ostović, dramatičarka i kazališna kritičarka, Igor Ružić, kazališni kritičar i prof. Joško Ševo, glumac) izborile nastup na ovogodišnjem FHKA-u. Festivalski program 2. dijela FHKA u Vodicama obogatit će i 3 izvrsne predstave najboljih amaterskih kazališta iz Slovenije, BiH i Mađarske.

Prvi dio 55. FHKA započet će svečanim otvaranjem u petak, 8. svibnja u 18 sati u Velikoj amfiteatralnoj dvorani Spomen doma u Pazinu, nakon kojega će uslijediti prva predstava „Čovjekov život“ autora Leonida Andrejeva u izvođenju Bjelovarskog kazališta.
Svečano otvaranje uveličat će i nastup pazinskog Mješovitog zbora Roženice pod dirigentskom palicom dirigentice Ines Kovačić Drndić, a u Spomen domu će u petak s početkom u 17 sati biti otvorena izložba „Boja glazbe“ Društva likovnih stvaratelja Pazin.

Svih 6 festivalskih dana u Spomen domu u Pazinu i u Kulturnom centru Vodice budno će pratiti stručno Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Areta Ćurković, glumica, Zoran Mužić, redatelj, i Igor Ružić, kazališni kritičar, a u završnici 55. FHKA u Vodicama najboljima će biti dodijeljene nagrade.

Organizator 55. FHKA, kao i svih dosadašnjih godina je Hrvatski sabor kulture, suorganizatori su Pučko otvoreno učilište Pazin, Pučko otvoreno učilište Vodice i Maistra d.d., uz pokroviteljstvo Grada Vodica, supokroviteljstvo potpisuju Istarska i Šibensko-kninska županija, Grad Pazin i Turistička zajednica grada Vodica, a Festival se odvija i uz  potporu Ministarstva kulture RH.