Preskočite na glavni sadržaj

Mistični koncert ansambla Antiphonus u crkvi Svete Katarine

Na zagrebačkom Gornjem Gradu u Crkvi Sv. Katarineu četvrtak, 14. svibnja, u 20 sati, započinje tajanstveno glazbeno putovanje dugo 900 godina, kojim nas vodi uvijek svjež i jednako zanimljiv Ansambl Antiphonus pod voditeljskim kormilom Tomislava Fačinija.
vrijeme: 14.05.2015. 20 h
mjesto: Zagreb; Crkva sv. Katarine
url: https://www.facebook.com/Antiphonus

U posljednjem koncertu ciklusa Trinitas 'pod nebeskim svodom' Crkve sv. Katarine, Antiphonus se, nakon blještavila Monteverdijeva Vespra u prvom koncertu te intenziteta Bachove Muke po Ivanu u drugom, sada okreće introspekciji i jednostavnosti u njezinom najsublimnijem obliku.

Tako će moćni i izražajni glasovi Antiphonusa evocirati tajanstvene svjetove dvojice mistika u rasponu od 12. do 21. stoljeća, magistera Perotinusa i Arva Pärta, koji nam pokazuju što znači vrijeme kroz godine lišeno svake natruhe običnosti. Zvuci u 'vremenskom gnijezdu' od 900 godina uvest će slušatelje u široku struju mira i mistike, a intermezza se povjeravaju odsutstvu ljudskih zvukova.  

Svi zainteresirani, kao i vjerni pratitelji Ansambla Antiphonus, ulaznice za posljednji koncert ove sezone mogu kupiti na ulazu u Crkvu sv. Katarine sat vremena prije početka koncerta, i to po cijeni od 50 kuna te 20 za studente i umirovljenike te grupe.