Preskočite na glavni sadržaj

Hybrid Sound Festival

Hybrid Sound Festival
Prvo izdanje Hybrid Sound Festivala za inovativne prakse u sound artu održava se od 9. do 11. lipnja, u Galeriji Miroslav Kraljević.
vrijeme: 09.07.2015.
mjesto: Zagreb; Galerija Miroslav Kraljević, Šubićeva 29
url: http://radiona.org
Hybrid Sound Festival je festival za inovativne i nove prakse u sound artu i intermedijskim umjetnostima koje se temelje na DIY / DIWO principima, te za ljude koji se jednostavno vole igrati audio opremom.

Festival je orijentiran prema open source filozofiji i hibridnom zvuku koji pokriva široke teritorije od elektroakustike do eksperimentalnog sound arta s ciljem kreiranja platforme gdje izvođači i publika uvijek mogu očekivati neočekivano. Cilj je festivala okupljati znatiželjne ljudi koji se bave novim formama i tehnologijama zvuka kroz različite spektre umjetnosti, elektronike, izvedbenih glazbenih praksi i vještina izrade novih glazbenih instrumenata i uređaja, a istovremeno su spremni dijeliti svoja iskustva.

Pokretanjem Hybrid Sound Festivala Radiona.org želi otvoriti novo polje djelovanja pri Galeriji Miroslav Kraljević čija je programska orijentacija uvijek bila jasno okrenuta prema društveno angažiranoj suvremenoj umjetnosti.
 
Program:
četvrtak, 9. lipnja
Vrata: 21:00
Koncert: 21:30
Dražen i Lidija
MMessy Oscillators
 
Nedavna svirka na Pot Pikniku u Močvari inicirala je bend pod nazivom Nisam bio dobar sin, zvao sam se Dražen i Lidija najnoviji projekt bubnjarke Sare i gitaristice Eve iz grupe Žen u spoju s dva glazbenika iz grupe ### (drdrdr). Stoga Dražen i Lidija predstavlja dvojac proizašao iz navedenog projekta. Dražen se dosta uspješno bavi i DIY printom u sklopu projekta This Town Needs Posters, dok Lidija jako, jako voli sinteve i gitarske efekte.

MMessy Oscillators je bend koji izvodi eksperimentalnu elektronsku glazbu. Uglavnom koriste DIY elektronske instrumente poput teremina, sintesajzera i efekata, gitarskih pedala, piezoelektričnih senzora, circuit-bent igračaka, hakiranih gadgeta, kompjuterskog trasha i slično. Članice benda: Ana Horvat, Deborah Hustić, Layla Munitić
 
Ana je kompozitorica elektroničke glazbe s diplomom Muzičke akademije u Zagrebu. Do sada redovito nastupala na Muzičkom bijenalu, te u posljednje vrijeme surađuje s hrvatskim koreografima. Deborah je intermedijska umjetnica i kustosica u čijem su fokusu zvuk i tijelo, voli izrađivati analogne glazbene instrumente i nosivu tehnologiju. Layla Munitić nova je članica benda, voli fotografiju, studentica je komunikologije i filozofije s odličnim uhom za zvuk.

petak, 10. lipnja
Vrata: 21:00
Koncert: 21:30
Igor Brkić
Ivan Marušić Klif
 
Igor Brkić radi kao razvojni inženjer za embedded uređaje. Glazbom se počeo baviti kao gitarist i vokal u nekoliko metal i hc bandova. U zadnjih nekoliko godina kombinira live looping, hardverske synthove i softver (prvenstveno Pure Data) s akustičnim instrumentima. Od glazbe voli death i post metal, IDM, breakbeat.

Ivan Marušić Klif hrvatski je medijski umjetnik eksperimentalnog smjera. Diplomirao je 1994. na Visokoj školi za oblikovanje zvuka u Amsterdamu. Bavi se izradom kinetičkih, svjetlosnih i video instalacija, te povremeno performansom. Radi također s glazbom i zvukom u sklopu kazališnih, filmskih, televizijskih i glazbenih projekata. Izlagao je u Europi i SAD (Mapping festival, Ženeva; Ars Electronica, Linz; Kibla, Maribor; Kapelica Gallery, Ljubljana; Kunsthalle Exnergasse WUK, Beč ...)

subota, 11. lipnja
Vrata: 21:00
Koncert: 21:30
Tin Dožić & Tanja Minarik
Boris Vidošević & Igor Petrović aka WhompShantea
 
Tanja Minarik i Tin Dožić svoju audiovizualnu suradnju započeli su u projektu MMessy Oscillators 2013.g. Dosadašnje izvedbe u formi dua uključuju nastup u galeriji Greta i na ALU Zagreb, gdje oboje pohađaju diplomski studij na smjeru Novi mediji. Tin se u svojoj izvedbenoj praksi prvenstveno koristi medijem zvuka - nastupa u audiovizualnim projektima, surađuje s raznim umjetnicima i entuzijastima, izrađuje svoje glazbene instrumente i eksperimentira s tehnologijom. Student je psihologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu.
 
Tanja se bavi raznim aspektima video umjetnosti i oblikovanja - VJingom, mapiranjem, instalacijama, animacijom, montažom.
 
Boris Vidošević (Zagreb, 1983.) glazbom se počeo baviti sredinom 90-tih godina i od tada je kao gitarist djelovao u nekoliko bendova. Aktivan je član deseteročlane subreggae grupe Antenat. Njegov se autorski rad u kompozicijsko-tehničkom smislu ponajprije odnosi na field recording, manipulaciju snimljenih sampleova i elektroničku glazbu koju stvara uglavnom kroz Ableton Live.
www.soundcloud.com/friglob
 
Igor Petrović se bavi elektronikom i programiranjem mikrokontrolera od 2011. godine. Primarno područje interesa su MIDI kontroleri te glazbene primjene elektroničkih sklopova. Od glazbe ponajviše sluša dub, dubstep, psychill i srodno. Izlagao svoje MIDI kontrolere na mnogim festivalima i umjetničkim sajmovima, te u sklopu Radioninog izlagačkog programa.