Preskočite na glavni sadržaj

Između slikovnica i Minecrafta

Dvodnevna radionica 'Između slikovnica i Minecrafta. Ponude i usluge dječjih knjižnica u digitalno doba' održat će se 30. rujna i 1. listopada 2015. u Goethe-Institutu Kroatien, Zagreb. Prijave za sudjelovanje primaju se do 7. rujna.  
vrijeme: 30.09.2015.
prijava: 07.09.2015
mjesto: Zagreb, Goethe-Institut Kroatien, Ulica grada Vukovara 64.

Rad u dječjim knjižnicama posljednjih se godina ubrzano mijenja. Dok na jednoj strani tradicionalni programi za poticanje čitanja nisu izgubili na svome značenju, na drugoj se strani javljaju trendovi i promjene u medijskome svijetu koje imaju velik utjecaj na život današnje djece. Kako se dječje knjižnice pozicioniraju u suvremenome medijskom svijetu? Koje konkretne ponude knjižnice mogu osmisliti i razviti? S kojim partnerima mogu razviti održive koncepcije?

Na ova pitanja pokušat će odgovoriti Ute Hachmann, voditeljica Gradske knjižnice Brilon, na dvodnevnoj radionici „Između slikovnica i Minecrafta. Ponude i usluge dječjih knjižnica u digitalno doba“.

Prijave za sudjelovanje (ime i prezime, institucija, kontakt, kratko motivacijsko pismo) za radionicu poslati do 7.9.2015. na: bib@zagreb.goethe.org.

(HKD)