Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Ane Sambol u Koprivnici

U četvrtak, 13. kolovoza u 18 sati, u AK galeriji se otvara izložba mlade koprivničke slikarice Ane Sambol pod nazivom 'Et quo vadis, Domine?'. Radovi će se moći pogledati do 16. ovoga mjeseca.
vrijeme: 13.08.2015.
mjesto: AK galerija, Atelieri Koprivnica, Kampus (zgrada broj 20)

Izložba obuhvaća ciklus slika kojim je autorica diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, kao i još nekoliko dodatnih radova.

„Slike Ane Sambol egzistiraju negdje između tradicionalnog doživljaja slikarstva sa svim tehnički savršenim akademskim kvalitetama i suvremenog, narativnog slikarstva koje danas prevladava i koje propituje društveni kontekst. Danas, kad smo okruženi svim oblicima  novih medija, klasični medij slikarstva postaje nam izazov, nudi nam ponovni susret sa čistom materijom i to nas na neki način intrigira, ponovno uvlači u propitivanje samog medija.” stoji u predgovoru izložbe.

Ana Sambol rođena je 1989. godine u Koprivnici, 2008. godine završava Graditeljsku školu u Čakovcu, a 2014. diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na slikarskom odsjeku u klasi Zlatka Kauzlarića Atača.

Izložba je dio popratnog programa Rock live festivala.

AK galerija na FB