Preskočite na glavni sadržaj

Festival Liburnicon u Opatiji od 21. do 23. kolovoza

Festival fantastike i znanstvene fantastike Liburnicon održat će se u Opatiji od 21. do 23. kolovoza, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare.
vrijeme: 21.08.2015.
mjesto: Opatija
url: http://www.liburnicon.com/

Glavna organizatorica festivala Niccol Heraković najavila je da će se na jubilarnom desetom Liburniconu prirediti program sastavljen od najboljih elemenata dosadašnjih izdanja festivala, uz nove ideje i motive. Tema je "Povratak u budućnost", pa će dio programa biti posvećen scenarijima budućnosti i putovanja kroz vrijeme.

Ivan Cerovac je u ime organizacijskog tima predstavio bogati program s više od 50 događanja, među kojima su brojna predavanja, interaktivne radionice, kvizovi, igre i koncerti.

Središnji gost ovogodišnjeg Liburnicona je Klaudija Čermak, majstorica specijalih filmskih efekata koja je radila na poznatim filmovima kao što su "Gladijator", "Troja" i "Harry Potter". U sklopu festivala predstavit će svoj dosadašnji rad, kao i radionicu specijalnih efekata gdje će pokazati brojne tehnike koje se koriste u najpoznatijim svjetskim studijima, najavio je Cerovac.

Televizijski voditelj Krešimir Mišak vodit će razgovor s astronomom Koradom Korlevićem i akademikom Vladimirom Paarom na temu međuzvjezdanih putovanja. "U programu se ističu predavanja Davora Horvatića o tajnom svijetu nuklearne fizike i Svena Maračića o znanstveno-fantastičnoj budućnosti 3D printinga", istaknuo je Ivan Cerovac.

Priredit će se i natjecanje u cosplayu, odnosno maskiranju u poznate likove iz filmova, knjiga i stripova, a u glazbenom dijelu programa nastupit će sastavi "Perunika" i Družba bijesnih lisica".

Festival će se održati u opatijskoj Osnovnoj školi Rikarda Katalinića Jeretova. Organizator je Udruga za razvoj kulture mladih "Kulturni front", koja u radu na Liburniconu okuplja 25 članova organizatora i 40 volontera iz svih krajeva Hrvatske. (Hina)