Preskočite na glavni sadržaj

'Ljubavna odiseja' Tatjane Božić u kinima u Sloveniji

Dokumentarni film 'Ljubavna odiseja' redateljice Tatjane Božić, nastao u koprodukciji nizozemskih kuća Witfilm, IKON, Zelovic Productions te hrvatskog Factuma, od utorka, 8. rujna, kreće u distribuciju po slovenskim kinodvoranama.
vrijeme: 08.09.2015.
mjesto: Slovenija

Slovenska premijera filma održat će se u ljubljanskom Kinodvoru u utorak 8. rujna uz gostovanje redateljice Tatjane Božić.

Film prati redateljicu kako posjećuje svoje bivše partnere i pokušava otkriti zašto nema sreće u ljubavi i ne uspijeva održati nijednu romantičnu vezu. Tatjana je čvrsto odlučila pokušati spasiti vezu s najnovijim u nizu muškaraca svog života, Nizozemcem Rogierom, pa kreće tragom bivših partnera u Moskvu, Hamburg, London i Zagreb kako bi spoznala svoje greške iz prošlosti.

'Ljubavna odiseja' imala je svjetsku premijeru u konkurenciji Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu u siječnju 2014. godine, nakon čega je uslijedio sjajan festivalski život i nagrade u Sarajevu, Kijevu, Beču, Beogradu, Amsterdamu te na 12. Liburnia Film Festivalu, gdje je Tatjana Božić osvojila nagradu za najbolju režiju, a Boudweijn Koole za najbolju montažu. Posebno priznanje filmu donijela je nominacija za Gouden Kalf Award, ekvivalent nizozemskom Oscaru, gdje je Koole ponovno slavio kao najbolji montažer.

Distributer filma za Sloveniju je tvrtka Demiurg.

Izvor: HAVC