najave

Mladi iz Europe u RijeciProjekt 'Mosaic of European Identity', koji se održava od 20. do 27. rujna, a koji financira Europska komisija putem programa Mladi na djelu, predstavljen je danas u riječkoj gradskoj vijećnici. Riječ je o razmjeni 35 mladih iz Francuske, Italije, Poljske, Portugala, Slovenije, Turske i Hrvatske, a cilj projekta je propitivanje identiteta, od lokalnih do nacionalnih i europskih.

Sudionici će predstavljati gradove i države iz kojih dolaze te putem zabavno-edukativnih sadržaja upoznavati riječku povijest i baštinu. Zajedno će izraditi fotografski mozaik s elementima građevina gradova iz kojih dolaze. Rijeku će upoznavati na terenu i to u centru grada, na Trsatu, u prostoru Hartere i Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel izrazio je zadovoljstvo da je Rijeka odabrana za domaćinstvo ovog susreta ustvrdviši da je Rijeka mozaik povijesnih vrijednosti. Rijeka se oblikovala kao sredina jasna identiteta, otvorena svijetu i novim idejama, naveo je Obersnel.

Organizator skupa je Centar tehničke kulture Rijeka, a partneri na projektu su francuski Itineraire International, talijanski Centro Giovanni OFF, poljski Europejskie Stowarzyszenie Mlodych Regionalistow, portugalski ProAtlantico – Associaçao Juvenil, slovensko Kulturno umetniško društvo Plac i turski The Vision.

(Hina)

(I.P., 24.09.2013)