Preskočite na glavni sadržaj

Premijera plesne predstave 'Out of Season'

Premijera predstave 'Out of Season' u koreografiji i izvedbi Matije Ferlina i Ame Henderson održat će se 23. rujna u Zagrebačkom plesnom centru, s početkom u 20 sati, u sklopu Ganz novog festivala. Reprizne izvedbe slijede 24. i 25. rujna u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru, u sklopu redovnog programa ZPC-a.
vrijeme: 23.09.2015. 20 h
mjesto: Zagreb; Zagrebački plesni centar, Ilica 10
url: http://plesnicentar.info

Matija Ferlin i Ame Henderson vraćaju se udobnoj nemogućnosti njihovog zadnjeg zajedničkog rada The Most Together We’ve Ever Been. Još jednom oni prihvaćaju jezovito suzdržavanje i smiješnu sofisticiranost njihovog zajedničkog izvedbenog jezika, te razrađuju uvjete njihovog zajedničkog procesa u kojem svaka osoba u potpunosti prepušta drugoj osobi svoju  autorsku kontrolu.

Oni održavaju strogu podjelu između uloga plesača i koreografa.

Istovremeno zahtijevaju lakoću u tranziciji između uloge koju oboje usvajaju i time nameću. To je realistički imidž vodstva koji upravlja donošenjem odluka i strukturnom logikom. Virtuozna metoda za gostoljubiv učinak. Jednom davno na strukturu rada ukazivalo je  trajanje i kvaliteta ulaza: niz kratkih, brzo napuštenih početaka.
Počevši od tamo gdje su stali, par usmjerava svoju pažnju jedan na drugog. Čak i ako vrijeme nije pravo, oni su ovdje. I ne idu nigdje. Opširnije...

Koreografija i izvedba: Ame Henderson i Matija Ferlin
Zvuk: Victoria Cheong
Scenografija: Mauricio Ferlin
Dizajn svjetla i tehnička direkcija: Paul Chambers
Svjetlo: Saša Fistrić
Producent: sandra Henderson
Koprodukcija: Zagrebački plesni centar i HIPP, the National Arts Centre (Ottawa, Kanada)

Produkcijska potpora: HIPP kroz rezidencijalni program Zagrebačkog plesnog centra; u suradnji s Ganz novim festivalom Kulture promjene Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu, Canada Council for the Arts; Ontario Arts Council, Grad Pula, Istarsko narodno kazalište Pula