Preskočite na glavni sadržaj

Orgulje sv. Marka - završni koncert: Hommage à Bach

Posljednji koncert bogate orguljske sezone u crkvi sv. Marka održat će se u srijedu, 7. listopada, u 19,30 sati. Hrvatskoj publici predstavit će se slovenski orguljaš Tomaž Sevšek Šramel čiji recital pod nazivom Hommage à Bach krije neke od najljepših stranica ispisanih doduše Bachovom rukom, ali obrađenih rukopisom skladatelja 19. stoljeća.
vrijeme: 07.10.2015. 19,30 h
mjesto: Zagreb; Crkva sv. Marka

Riječ je o glazbi koja izvorno nije pisana za orgulje, već za druge instrumente: od klavira, violine, pa sve do velikog orkestra, a među njima ćete prepoznati mnoge rado slušane i rado svirane kompozicije lajpciškog majstora. Tomaž Sevšek Šramel će nam tako na svom recitalu na orguljama crkve sv. Marka u srijedu 7. listopada na najbolji način posvijestiti kako su orgulje uistinu kraljica instrumenata, sposobne na poseban način donijeti zvuk velikog orkestra, kao i najintimnije tonove solističkih instrumenata. Najbolji zaključak ovogodišnje orguljske sezone i pozivnica za sljedeću, tijekom koje ćemo obilježiti 5 godina postojanja novih orgulja u crkvi sv. Marka!

Međunarodni ciklus orguljskih koncerata Orgulje sv. Marka 2015. održava se u župnoj crkvi sv. Marka na Gornjem gradu u Zagrebu u organizaciji Oratorijskog društva crkve sv. Marka, a uz podršku Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba, HUZIP-a i Župnog ureda crkve sv. Marka, te Ministarstva kulture. Također, više koncerata uvršteno je u programska događanja Rendez-vous - festivala Francuske u Hrvatskoj. Svi koncerti počinju u 19:30 sati, ulaz je slobodan!

Izvor: MIC