Preskočite na glavni sadržaj

Radionica rekonstrukcije (remake) prvog hrvatskog igranog filma 'Brcko' u Zagrebu -produljen rok!

Kinoklub Zagreb poziva sve scenariste, scenariste-redatelje, kao i scenarističko-redateljske timove na naprednu radionicu rekonstrukcije (remake) prvog hrvatskog igranog filma 'Brcko' u Zagrebu. Radionica će se održati od 25. siječnja do 25. ožujka 2016., a rok za prijavu ističe 18. siječnja 2016. (Rok je produljen do 25. siječnja 2016.!) - Rok za prijavu scenarija produljen je do 15. veljače 2016. godine.
prijava: 15.02.2016
mjesto: Zagreb
url: http://kkz.hr/

Dana 28. kolovoza 1917. godine u kinu Metropol prvi put je prikazan prvi hrvatski igrani film Brcko u Zagrebu. Riječ je o kratkometražnoj komediji koja govori o Brcku koji iz male sredine dolazi u grad Zagreb u potrazi za galantnom avanturom. Film je navodno izgubljen, a ostale su sačuvane samo neke fotografije iz filma i novinski tekstovi iz tog vremena.

Napredna radionica rekonstrukcije filma Brcko u Zagrebu u organizaciji Kinokluba Zagreb putem raspisanog  natječaja za scenarij za kratki igrani film poziva sve scenariste, scenariste-redatelje, kao i scenarističko-redateljske timove da se prijave sa scenarijima za kratki film napisan prema parametrima filma Brcko u Zagrebu (trajanje, tema, žanr). Cilj posebne radionice rekonstrukcije igranog filma Brcko u Zagrebu je predprodukcijska priprema najuspijelijih scenarističkih uradaka radionice kako bi se po njima mogao snimiti cjelovečernji omnibus koji će kao hommage izgubljenom filmu 28. kolovoza 2017. (u sklopu posebnog programa festivala PSSST, te tribina i diskusija uz podršku Hrvatskog filmskog saveza i kina Europa) biti premijerno prikazan i obilježiti sto godina hrvatskog igranog filma.

Rok za slanje scenarija je 18. siječnja 2016. godine, a pristigle scenarije bira žiri u sljedećem sastavu: Josip Žuvan, Višnja Vukašinović, Nikica Gilić, Sonja Tarokić i Vjeran Vukašinović. Autori izabranih scenarija imaju pravo sudjelovanja na predprodukcijskoj razvojnoj radionici Kinokluba Zagreb. Radionica razrade scenarija paralelno će se odvijati na dvije razine – prva je individualni rad s mentoricom, a druga je grupni rad kako bi svaki od polaznika svoju ideju i koncepciju usavršavao na osnovu sugestija ostalih kolega. Autorima scenarija koji se ne žele upuštati u redateljske razrade bit će ponuđena kolaboracija sa drugim autorima/redateljima. U grupnim sesijama pozivaju se gosti predavači, scenaristi i redatelji, koji upoznati sa scenarističkim i redateljskim razradama raspravljaju sa autorima o realizaciji  njihovih dramskih ideja. Svoje finalne radove autori u dogovorenom roku ponovno će predati žiriju koji će izabrati najuspjelija ostvarenja radionice. S izabranim scenarijima i redateljskim koncepcijama s kompletnom projektnom dokumentacijom za produkciju filmova Kinoklub Zagreb će pristupiti natječajima za financiranje filmske produkcije za 2017. godinu.

Opširnije…


Promjena roka za prijavu: opširnije...