Preskočite na glavni sadržaj

Kratke slike predstavljaju umjetnika Zdenka Bašića

U četvrtak, 29. listopada, u 19,30 sati, u MM centru zagrebačkog Studentskog centra, filmski program Kratke slike ugostit će umjetnika Zdenka Bašića. Ulaz na događanje je besplatan!
vrijeme: 29.10.2015. 19,30 h
mjesto: Zagreb; MM centar Studenskog centra u Zagrebu, Savska cesta 25
url: http://www.sczg.unizg.hr/

Pored animiranog filma i režije, Zdenko Bašić bavi se i ilustracijom te je dosad ilustrirao nekoliko autorskih knjiga  za koje dobiva mnoga priznanja, a njegove su ilustracije izložene na nekoliko samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i svijetu. Za debitantski film Guliver (2009.) dobio je posebnu diploma stručnog žirija na Animateci (Ljubljana), Grand prix  na Danima hrvatskog filma 2009., nagradu Oktavijan za najbolji animirani film na DHF-u te nagradu za najbolji kratki film na Libertasu (Dubrovnik). Za animirano-igrani film Vesla dobio je Zlatnu medalju UNICA-e, Svjetskog festivala neprofesijskog filma.
 
Posjetitelji će u četvrtak vidjeti Bašićeve filmove Priča o snijegu (2005., 10'), Guliver (2009., 13') i Vesla (2011., 9'30'') te video spotove Zaspo Janko (L.I.P.E., 2014., 4'35'') i Uspavanka  (Lidija Bajuk, 2015., 4'53''). Prije projekcije posjetitelje očekuje i svjetlosna instalacija Marina Frankole i Nikole Bojića, it lux empty, koja klasične trenutke kinematografije dvadesetog stoljeća pretvara u video isječke veličine 5x5 pixela i prikazuje ih u mediju kazališnog svjetla.
 
Program se realizira uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, a svi detalji dostupni su na ovoj poveznici.
 
Izvor: HAVC