Preskočite na glavni sadržaj

Revija 100+ hitova u 'Žar ptici'

U Gradskom kazalištu 'Žar ptica' će se u razdoblju od 9. do 17. studenog održati Revija 100+ hitova, na kojoj će publika imati priliku pogledati nekoliko najuspješnijih naslova ovog zagrebačkog kazališta za djecu.
vrijeme: 09.11.2015.
mjesto: Zagreb; GK Žar ptica, Bijenička 97
url: http://www.zar-ptica.hr

Od 2000. do 2015. godine 'Žar ptica' je producirala 58 premijernih naslova, koje je pogledalo više od 675 000 gledatelja.

Svojom ljubavlju i vjernim dolascima u Žar pticu, ti su mali gledatelji odredili  koje su najuspješnije, odnosno najdugovječnije predstave - odigrane 100, 200, 300  i više puta.

Brojke kažu da ih je u proteklih 15 godina bilo upravo 15, i to:

"Ti i ja mali medo" M. Waddella u režiji K. Pegan,  "Malen si malen kao Maljušak" K. Novaka u režiji B. Mrkšića, "Bajka o ribaru i ribici", A. Puškina  u režiji R. Waltla, "Čudesni svijet brojeva" autorski projekt S. Suninskog, "Čudnovate zgode šegrta Hlapića" I. Brlić Mažuranić u režiji R.Waltla, "Snježna kraljica" H.Ch. Andersena u režiji D. Ruždjak Podolski, "Vesela bajkovnica", J.Strede u režiji K. Pegan, "Duga" D.Šimunovića u režiji D.Crnojević Carić, "Reumatični kišobran" Ž. Horvat -Vukelja u režiji L. Kiirua, "Palčica", H.Ch. Andersena u režiji R. Waltla, "Dnevnik Pauline P." S. Polak u režiji S. Banović , "Strah u ulici lipa" M.Matošeca  u režiji O. Frljića, "Sasvim sam popubertetio" S.Pilić u režiji A. Bukvić, "Mačak u čizmama" Ch.Perraulta, u režiji I. Boban i "Družba Pere Kvržice" M. Lovraka u režiji O. Frljića.

Ove impresivne brojke neupitna su zasluga ravnateljice Marije Sekelez, koja je od 2000. do danas Gradsko kazalište Žar ptica učinila respektabilnim i nezaobilaznim  kazalištem za djecu i mlade , ne samo u Zagrebu i Hrvatskoj nego i šire.

Tim povodom u zadnjoj godini njenog mandata, Revijom najuspješnijih hitova GK Žar ptica će se prisjetiti svih svojih uspješnica i suradnika koji su svoje kazališno umijeće utkali u njih.
Mladi gledatelji  će odlučiti i koja je predstava najbolja od najboljih.

Naime tročlani dječji žiri pogledat će sve izvedbe i odlučiti koja je od njih najveći hit.