Preskočite na glavni sadržaj

'Lisica i roda' / 'Žaba i vol' – nove predstave Studija Kubus

Ove godine je Studio Kubus pripremio dva projekta kazališnih predstava za najmlađe inspirirane La Fontaineovim basnama, a riječ je o predstavama 'Lisica i roda' i 'Žaba i vol', u kojem su timski sudjelovali glumice i redatelj, odgajatelj, psiholog (psihodramski terapeut i terapeut transakcijske analize) te fonetičar. Premijera dviju predstava će se održati 22. studenog u Centru za kulturu Trešnjevka.
vrijeme: 22.11.2015. 11 i 12 h
mjesto: Zagreb; Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1
url: http://studiokubus.hr/

Studio Kubus umjetnička je organizacija prepoznatljiva po kvalitetnim i stručno vođenim umjetničkim programima, naročito iz područja glume. Od srpnja 2012. godine započinje s kazališnim programom. Trenutno u svojoj ponudi nudimo dječje predstave koje se odlikuju visokom pedagoškom i umjetničkom kvalitetom.

Naš najnoviji projekti su dječje predstave “Lisica i roda”i “Žaba i vol” inspirirane La Fontaineovim basnama, no pedagoški prilagođene s naglaskom na asertivnost, prevenciju nasilničkog ponašanja, kvalitetnu komunikaciju i empatiju. Umjesto šarenih kostima i scenografije Studio Kubus uvijek u svojim predstavama skreće pažnju na priču i vrijednost poante te na ljepotu glume. Djeci u dobi od 4 do 9 godina predstave nude mogućnost prepoznavanja kvalitetnih ljudskih osobina, a bit će zanimljive i odraslima koji su još uvijek u srcu djeca!

Tekst je prema La Fontaineu napisala Simona Dimitrov Palatinuš, koja je na predstavi radila i kao acting coach, dok je režiju preuzeo glumac Vedran Komerički. Predstava „Žaba i vol“vesela je priča o maloj žabi koja poželi biti velika i glasna kao vol. Zbog te želje upoznat će nove prijatelje, a od mudrog vola naučiti važnu lekciju o svojoj vrijednosti i važnosti. U predstavi glume Karmen Sunčana Lovrić i Sanja Mataga.


Predstava „Lisica i roda“topla je priča o prijateljstvu koje počiva na različitosti likova, o nepovjerenju okoline prema takvom prijateljstvu i o konačnom razumijevanju različitosti što prijateljstvo između lisice i rode, na kraju priče, učvrsti. U predstavi glume Ana Takač i Ines Cokarić.