Preskočite na glavni sadržaj

Trapula: Trapule (nerealizirani projekti)

Izložba 'Trapule (nerealizirani projekti)' neformalne skupine Trapula, koju čine pulski arhitekti, dizajneri i umjetnici, otvara se u četvrtak, 18. veljače, u 19 sati, u riječkoj Galeriji Filodrammatica. Izložba ostaje otvorena do 4. ožujka.
vrijeme: 18.02.2016. 19,00
mjesto: Rijeka; Galerija Filodrammatica, Korzo 28/1
url: http://www.drugo-more.hr
Područje interesa skupine Trapula nalaze u izvođenju multidisciplinarnih umjetničkih zahvata, instalacija i intervencija s naglaskom na nove tehnologije, materijale i postupke u javnom prostoru, u kojima se prožimaju ekologija, umjetnost, turizam, edukacija i znanost.

Skupina djeluje u cilju stvaranja prepoznatljivih vizualno perceptivnih repera visoko umjetničke i estetske naravi, koji mogu postati nositeljima suvremenog identiteta određenog područja. Djelovanje skupine podrazumijeva uključivanje i suradnju s javnim i privatnim sektorom, kao i s drugim umjetnicima ili umjetničkim skupinama, pri čemu se velika pozornost polaže na aktivnu i dijalogizirajuću participaciju lokalne zajednice te lokalnog kulturnog, materijalnog i duhovnog naslijeđa.


Članovi čvrste jezgre neformalne grupe Trapula su arhitekti Dino Krizmanić i Leonid Zuban, dizajner svjetla Dean Skira, umjetnici Robert Pauletta i Bojan Šumonja, te novinar Sven Semenčić.

Skupina Trapula do sada je radila na više projekata u Puli, Premanturi, Labinu i Rabu – od kojih nijedan nije bio realiziran – a sada ih na jednom mjestu okuplja u Galeriji Filodrammatica.