Preskočite na glavni sadržaj

Tomislav Buntak / Bijeg

U Galeriji Vladimir Bužančić Centra za kulturu Novi Zagreb, u ponedjeljak, 21. ožujka, u 20 sati, otvara se izložba 'Bijeg' Tomislava Buntaka, koja se može pogledati do 15. travnja.
vrijeme: 21.03.2016. 20,00
mjesto: Zagreb; Galerija Vladimir Bužančić, Centar za kulturu Novi Zagreb, Trg Narodne zaštite 2
url: http://www.czk-novi-zagreb.hr
Slike Tomislava Buntaka eskapističke su u svakom smislu, i to je njihova najveća vrijednost. Lakoća ljudskih tijela uronjenih u okoliš dalekih prostranstava Oceanije, predjele pune laganih koliba od bambusa, splavi i palmi, ne poznaje nikakvih propovijedi, poruka i teških pitanja, osim onih same forme, osim problema likovnosti. Ti prizori gotovo drsko, u lice imperativima aktualnosti, suprotstavljaju osobnu utopiju, gogenovske, tropske predjele i sveprožimajuću živost. iz teksta Feđe Gavrilovića

Tomislav Buntak rođen je 1971. u Zagrebu. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjentosti u Zagrebu 1997. u klasi Miroslava Šuteja. Od tada se aktivno bavi slikarstvom uz nastavnički posao: od 1997. – 1998. profesor je na XI. gimnaziji u Zagrebu, a od 2010. docent na zagrebačkoj Likovnoj akademiji. Bavi se i organizacijom umjetničkoga života: 1998. – 2010. bio je ravnatelj Centra za kulturu Maksimir u Zagrebu i organizirao različita kulturna događanja, radionice te manifestacije s naglaskom na vizualno-umjetničkim programima, kroz koje surađuje s profesionalnim likovnim umjetnicima i pedagozima, a od 2009. obnaša dužnost dopredsjednika Hrvatskoga društva likovnih umjetnika u Zagrebu, gdje je sudjelovao u osnivanju Bijenala slikarstva. Također, svake godine organizira likovni dio Festivala svjetske književnosti u Zagrebu. Od 1993. izlagao je na brojnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Oslikao je brojne interijere trgovina, klubova i javnih ustanova među kojima se ističe mural u dječjoj bolnici u Klaićevoj iz 2014. Dobitnik je nagrade Vladimir Nazor 2008. godine za ambijetalnu slikarsku instalaciju u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu te iste godine dobiva i nagradu Kabineta grafike HAZU za rad na 4. trijenalu crteža.