Preskočite na glavni sadržaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo - ABC Studio for Visual Music

ABC (Art Basics for Children) neprofitna organizacija iz Bruxellesa, koja djeluje na granici umjetnosti i obrazovanja, kao laboratorij za estetska iskustva i kreativnu osviještenost, traži partnere za projekt ABC Studio for Visual Music. Rok za prijavu je do srpnja 2016.
Stvara poticajna okruženja i projekte koji ohrabruju djecu i odrasle svih dobi da eksperimentiraju s maštom i istražuju svoje kreativne potencijale. ABC organizira studio na različite konceptualne teme, kao što su arhitektura i dizajn, priroda i estetika, vizualna poezija, nadrealizam

Kako slike i glazba utječu jedna na drugu, kako se oni unaprijediti međusobno, kako smo dobili boju u glazbi i zvuk u slici? To su samo neka pitanja koja će se istražiti u mobilnom studiju za vizualnu glazbu. 

Definicija vizualne glazbe kaže da je to 'prevođenje glazbe u slike' no također obuhvaća korištenje glazbenih struktura u vizualima, metode koje pretvaraju zvukove/glazbu u sustave vizualne prezentacije (film, video, računalna grafika) pomoću mehaničkih instrumenata ili na računalu; obrnuti proces je također moguće, odnosno pretvaranje oblika u glazbu.

Interaktivni ABC studio za vizualnu glazbu poziva djecu, obitelji i ljubitelje umjetnosti svih dobnih skupina na umjetnički cross-over između glazbe i slikarstva, filma, arhitekture i svakodnevnog života.

Studio za vizualnu glazbu također želi predstaviti audio-vizualne instalacije, kinetičke ili tonske skulpture, meta-mehaničke radove, akcije ili zvučne skulpture lokalnih i/ili nacionalnih umjetnika različitih partnera uključenih u ovaj projekt. U tom smislu sadržaj se može oblikovati malo drugačije svaki put prema lokalnoj/nacionalnoj dinamici. Ekipa studija ABC može u jednom danu sastaviti mobilni studio od najmanje 120m2.  ABC pruža dvodnevnu obuku za lokalne polaznika (na engleskom, francuskom ili njemačkom jeziku), npr. uvod u različite materijale i bezbrojne mogućnosti uključivanja djece u rad s njima. Razmjena ideja s partnerima u vezi sadržaja/materijala jedan je od glavnih ciljeva projekta.

Potencijalni partneri:  festivali suvremene glazbe, umjetničko-obrazovne organizacije, kulturni centri, muzeji, koncertne dvorane, posebno ustanove koji vole raditi na interaktivan i kreativan način s (mladom) publikom, iz svih zemalja članica programa Kreativna Europa.

ABC će sudjelovati na Europskom kulturnom forumu koji se održava 19. i 20. travnja 2016. u Bruxellesu pa ih svi zainteresirani mogu kontaktirati na licu mjesta tijekom foruma.

Kontakt:
adresa: Gaucheretplein 13, 1030 Bruxelles
tel: 02.5020027
mail: mail@abc-web.be