Preskočite na glavni sadržaj

Martin Backes: O čemu pjevaju strojevi?

U utorak, 12. travnja, s početkom u 20 sati, u Galeriji Močvara, otvara se izložba 'O čemu pjevaju strojevi?' uz razgovor s umjetnikom Martinom Backesom. Izložba ostaje otvorena 13. i 14. travnja.
vrijeme: 12.04.2016. 20,00
mjesto: Zagreb; Pogon Jedinstvo, Trnjanski nasip bb
url: http://www.kontejner.org
U sklopu programa ove zagrebačke galerije posvećene umjetnosti zvuka njemački umjetnik Martin Backes predstavlja multimedijalnu instalaciju pod golicavim nazivom 'O čemu pjevaju strojevi?'.


Uz izvedbu najvećih hit-balada 90-ih, poput epske “I Will Always Love You” Whitney Houston, Backesov raspjevani uređaj pomoću računalnog programa pokušava odgonetnuti emocije u svakoj od pjesama i unijeti ih u interpretaciju i samu izvedbu – kao da i sam želi posjedovati određenu sofisticiranost pjevača i iskazati vlastitu osobnost.

Martin Backes je umjetnik, dizajner, performer, skladatelj i predavač, koji živi i radi u Berlinu. Studirao je medijsku umjetnost i dizajn te zvuk na Umjetničkoj akademiji u Berlinu. U svojim radovima često koristi medijske tehnologije kako bi odrazio određene funkcionalnosti, efekte, ideologije ili pitanja ljudske percepcije. Backesovo hibridno i eksperimentalno djelovanje na području intermedijske umjetnosti i znanosti kreće se od skulpturalnih i multimedijskih radova do intervencija u javnom prostoru i instalacija te radio drama i računalnih/video radova. Projekte je predstavio na brojnim međunarodnim izložbama i festivalima.