Preskočite na glavni sadržaj

Gostovanje predstave 'Staging a play: Glass Menagerie' Matije Ferlina u Ljubljani

Nova predstava Matije Ferlina 'Staging a play: The Glass Menagerie' bit će izvedena 19. i 20. travnja u ljubljanskoj Staroj mestnoj elektrarni (SMEEL). Ideja koreografskog prevođenja dramskog predloška Tennesseeja Williamsa okupila je međunarodnu grupu plesnih i kazališnih umjetnica i umjetnika, a novim scenskim istraživanjem Ferlin uz pomoć suradnika nastavlja preispitivati osnovne postavke kazališnih i izvedbenih procesa.
vrijeme: 19.04.2016.
mjesto: Slovenija; Ljubljana
url: http://www.bunker.si/

Istražujući narativne mogućnosti apstraktnog pokreta u korelaciji s kanonskim dramskim tekstom 'Staklena menažerija' američkog autora T. Williamsa kao nositeljem narativne i strukturalne ideje. Namjera je ove predstave pomaknuti granice ustaljene kreacije i percepcije kazališnog događaja, inzistirajući na pokretu kao primarnom alatu koji tekst neće podržati na način na koji smo navikli u klasičnom kazališnom izričaju. U novoj predstavi Ferlin nastavlja istraživati međuzonu apstraktnog plesnog pokreta i konvencija kazališnog. U suradnji s četvero izvođača Ferlin prolazi kroz naizgled nemoguće zadatke u kojima nanovo stvara nove odnose tijela naspram teksta.
 
Dramaturg predstave je Goran Ferčec, glazbu potpisuje Luka Prinčič, scenograf Mauricio Ferlin, svijetlo Saša Fistrić a ostatak autorskog tima čine Tina Ivezić, Sabina Potočki, Nada Žgank i drugi. U predstavi nastupaju Loup Abramovici, Anja Bornšek, Maja Delak, Žigan Krajnčan i Matija Ferlin.

Producent predstave je Emanat iz Ljubljane, koproducent je Matija Ferlin u partnerstvu sa Mediteranskim plesnim centrom u Svetvinčentu i Bunkerom - Stara mestna elektrarna - Elektro Ljubljana (SMEEL).

Matija Ferlin, dvostruki dobitnik Nagrade Teatra.hr za redatelja/koreografa sezone 2011/12 i 2014/15 jedan je od trenutno najzanimljivijih hrvatskih koreografa i izvođača koji je ostvario međunarodnu karijeru surađujući sa Sashom Waltz i drugim velikanima suvremenog plesa i izvedbenih umjetnosti u Hrvatskoj i inozemstvu.