Preskočite na glavni sadržaj

'Generacija '68' Nenada Puhovskog u riječkom Art-kinu

U četvrtak, 21. travnja, s početkom u 20 sati, održat će se riječka premijera filma 'Generacija '68' Nenada Puhovskog. Uz redatelja, premijeri će nazočiti i scenaristica i montažerka Vesna Biljan Pušić. Premijera filma Nenada Puhovskog otvorit će ujedno i ciklus filmova 'Factumentarci' koji donosi ukupno 10 recentnih filmova produkcije Factum.
vrijeme: 21.04.2016. 20 h
mjesto: Rijeka; Art-kino, Krešimirova 2
url: http://www.art-kino.org/

«Generacija '68» redateljev je filmski hommage generaciji s kojom dijeli mladenačke zanose i ideju o revoluciji koja će promijeniti svijet, koja će biti realna i zahtijevati nemoguće.
 
Nenad Puhovski svojim novim filmom propituje stvarne dosege promjena, na društvenom i, vjerojatno važnijem, osobnom planu. Lako je imati ideje, učiniti ih vjerodostojnima generacijama koje slijede - nešto teže. Odbacujući ideale '68 kao neostvarive, nove generacije stvaraju neke svoje, možda još iluzornije.
 
Scenarij, uz Nenada Puhovskog potpisuje i Vesna Biljan Pušić kao i montažu, glazbu Rundek Cargo Trio - Isabel, Dušan Vranić Duco i Darko Rundek. Dokumentarni film «Generacija '68» premijerno je prikazan na ovogodišnjem ZagrebDox-u.
 
Premijera filma Nenada Puhovskog otvorit će ujedno i ciklus filmova «Factumentarci» koji donosi ukupno 10 recentnih filmova produkcije Factum. Factum je hrvatska nezavisna dokumentarna produkcijska kuća koja je u 17 godina postojanja ralizirala preko 70 višestruko nagrađivanih dokumentaraca koji su prikazani na 80-ak svjetskih festivala.
 
«Factumentarci» su na repertoaru Art-kina od 21. do 24. travnja.
 
Drugi dan programa, u petak, 22. travnja na repertoaru Art-kina će se naći dokumentarni film «Zajedno» koji istražuje uspone i padove u ljubavnim vezama te «U potrazi za snom» Mladena Mitrovića o ponovnom susretu grupe nekadašnjih Sarajlija. Treći dan donosi četiri filma srednjeg metra – «Vajt» i «Čedo» Nikole Strašeka, «Razorubičenje» Domagoja Matizovića i Igora Zelića te «Limb» Davora Kanjira. Posljednji dan programa donosi «Sretno!» o 300 radnika koji su ostali bez posla zatvaranjem rudnika te «Dum Spiro Spero» Pere Kvesića o životu i smrti.