predstava, festival

Festival novog cirkusa i u Splitu (Odgođeno!)


vrijeme: 03.05.2014. 17 h
mjesto: Split; Sustipan

U svibnju Festival novog cirkusa seli na obalu – u subotu, 3. svibnja, u 17 sati, na splitskom će Sustipanu zaigrati belgijska novomagijska skupina Rode Boom. Predstava 'Horned Man' služi se takozvanim čitanjem misli, mentalističkim tehnikama kojima Kurt Demey, jedan od najistaknutijih predstavnika novomagijskog žanra, odvodi publiku u svijet poetskih rituala za vrijeme kojih granica između stvarnosti i imaginacije postaje mutna. (Predstava će biti izvedena u nedjelju, 4. svibnja, u 20 sati, u novootvorenom klubu Judino drvo, Kopilica 23!)


Iščitavanje intimnih misli publike te prepuštanje manipulaciji i utjecaju u javnom prostoru postavlja pitanja o granici privatnog i javnog.


 
Ulaznice stoje 70 kuna i prodaju se u Dallas Recordsu na splitskoj Pjaci, a mogu se kupiti i putem bankovnih uplata – upute se mogu pronaći na web stranicama Festivala novog cirkusa.

Festival novog cirkusa organizira Mala performerska scena, dok se splitski dio organizira u suradnji s Pozitivnom silom i mrežom Clubture kroz projekt „Nova magija“.

Festivalska gostovanja podržali su Ministarstvo kulture, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba, Grad Split, Zagrebačko kazalište mladih, Francuski institut, Goli i bosi, Reklamatik i Europlakat. Djelovanje Cirkuskog informacijskog centra u 2014. godini podržava i zaklada Kultura nova.

Vezana vijest: Dramatični akrobatski duet u ZKM-u

(R.P.B., 10.04.2014)