natječaj

100 za sljedećih 100 u Dunavskoj regiji – poziv


vrijeme: 04.06.2014. - 08.06.2014.
prijava: 20.04.2014.

Povodom obilježavanja 100. godišnjice od početka Prvog svjetskog rata, od 4. do 8. lipnja u Sarajevu se održava Europski summit mladih lidera '100 za sljedećih 100 u Dunavskoj regiji', u organizaciji Alpbach klubova iz Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore. Rok prijave istječe 20. travnja.

Regionalna suradnja organizacija iz Alpbach mreže koje vode mladi profesionalci i koje uspješno djeluju u svojim državama na području promicanja međunarodne suradnje i demokracije, uz potporu Europskog Foruma Alpbach i Danube Competence Centra, ovom prigodom će na jednom mjestu okupiti 100 mladih lidera iz 14 zemalja Dunavske regije i zemalja Jugoistočne Europe koji će kroz niz atraktivnih događanja i inovativnih edukacija zajednički stvarati mrežu novih lidera u regiji i viziju nove Europe kroz buduću suradnju.

Cilj sarajevskog skupa je pružiti sudionicima priliku za upoznavanje s novim mogućnostima u zemljama iz regije, proširiti znanja i iskustva te potaknuti stvaranje novih i drugačijih inicijativa na regionalnoj razini.

Tijekom petodnevne konferencije 100 sudionika pohađat će program u okviru stručno specijaliziranih seminara, ali i kulturnih i umjetničkih večeri kojima će proširiti vidike u raznim disciplinama. Široki spektar gostiju predavača iz više od deset država od kojih će se moći čuti sve iz prve ruke obuhvatit će poznate visoke dužnosnike iz institucija Europske unije te najaktualnije političke aktere u regiji.

Europski summit otvoren je za proaktivne mlade intelektualce iz 14 zemalja Dunavske regije i Jugoistočne Europe, studente diplomskih i doktorskih studija, medijske djelatnike, aktiviste i decision-makere, poduzetnike te predstavnike civilnog društva. Troškove sudjelovanja pokrivaju organizatori.

Prijava se vrši putem popunjavanja prijavnog obrasca kojeg treba poslati do 20. travnja 2014. godine na e-mail adresu sarajevo2014@alpbach.org.

(I.P., 14.04.2014)