Preskočite na glavni sadržaj

Počinje program Ljetnog kina Galerija u Varaždinu

I ovog ljeta Varaždinci i njihovi gosti mogu uživati u filmovima na otvorenom u sklopu Ljetnog kina Galerija koje se ove godine održava u atriju Starog grada, a počeo je već ove nedjelje, 3. srpnja i traje do 4. kolovoza.
vrijeme: 03.07.2016.
mjesto: Varaždin
url: http://www.kino-galerija.hr

Ljetno kino će četvrtkom prikazivati aktualne europske dokumentarne filmove u sklopu platforme KineDok, a nedjeljom igrane filmove.
 
Prvi na rasporedu je Carol, film koji je osvojio čak šest nominacija za Oscara, dok se u istom terminu, ali nedjelju kasnije prikazuje Spotlight, film koji je osvojio Oscara za najbolji igrani film. Četvrtak i dokumentarne filmove otvara Amerika, film u kojemu protagonisti traže bijeg nadahnut čehoslovačkom „tramping" supkulturom - pokretom koji je pokušao imitirati idealizirani Divlji zapad. Slijedeći tradiciju „imitiranja Amerike" u komunističkoj Čehoslovačkoj, stižu do mjesta gdje se osjeća sloboda, gdje prastanovnici Sjeverne Amerike sretno žive, a bizoni lutaju prerijom. Drugi četvrtak na programu je mađarski dokumentarac Braća po pjesmi koji nas vodi u Transilvaniju: Tibor Kiss, pjevač je i tekstopisac mađarskog pop-rock benda Quimby kojemu je popularnost počela opadati, no natrag na svjetlo dana izvukla ih je folk senzacija Csík Band koji je obradu njihove pjesme učinio popularnijom od originala. Motiv je to iz malenog transilvanijskog sela prepunog samoukih romskih glazbenika.
 
3. srpnja, nedjelja u 21:15 h / Carol
 
7. srpnja, četvrtak u 21:15 h / Amerika
 
10. srpnja, nedjelja u 21:15 h / Spotlight
 
14. srpnja, četvrtak u 21:15 h / Braća po pjesmi
 
Projekcije počinju u 21.15 sati. Ulaznice su 10 kuna za dokumentarne i 15 kuna za igrane filmove, a kupuju se na ulazu u atrij Starog grada. Besplatan ulaz imaju vlasnici godišnje iskaznice kina Galerija i oni koji na projekciju dođu u majici kina "ne idem u kino zbog kok(ic)a". Majica se može kupiti za 50 kuna na ulazu u atrij Starog grada. U slučaju kiše projekcija će biti u kinu Galerija u istom terminu.
 
Ljetno kino Galerija se održava u sklopu Ljeta u Varaždinu kojeg organizira Turistička zajednica grada Varaždina, a uz pomoć Gradskog muzeja Varaždin i Koncertnog ureda Varaždin. Više o programu saznajte na ovoj poveznici.
 
Izvor: HAVC