Preskočite na glavni sadržaj

Krešimir Marinković izlaže na Palmižani

U okviru Art ljeta na Terasi Meneghello na Palmižani, otvorena je izložba slika akademskog kipara i slikara Krešimira Marinkovića.
vrijeme: 07.07.2016.
mjesto: Zagreb, Rijeka, Karlovac
url: http://www.danceweekfestival.com/
Na svoj osebujan način, raskošnim koloritom, ispreplećući plohe, crtež, strukture  i boje ovaj kipar, dugogodišnji suradnik Dušana Džamonje, stvara upečatljive  slike kvadratnih formata, sa snažnim poetski emotivnim nabojem. Ne robuje kanonskim i konvencionalnim pristupima, u stalnom je eksperimentiranju .

Predložak ove izložbe je Palmižana, a izložene slike predstavljaju slikarevu viziju rajskog Vartala u kome sve klija , raste, cvjeta – jednog prizora bujanja bujnosti, kakafonije boja i zvukova, isprepletenih u podlogama svih boja sunčevog spektra,  utopljenih u najrazličitijim skalama zelene. To je priroda u svom najmoćnijem izdanju  samoj sebi dostatna.

Ponegdje tek  naznaka čovjekove prisutnosti, kao na slikama Baneta Milenkovića, dječjim rukopisom nacrtan stol, vaza s cvijećem, pitar s kaktusom. U prikazivanju ljudi umjetnik asimilira ljudsku osobu na nekoliko njenih naznačaja s upečatljivom dozom art bruta.