Preskočite na glavni sadržaj

Izložba i čajanka Anamarije Nuše Mulej

Otvorenje izložbe i čajanka Anamarije Nuše Mulej održava se u četvrtak, 14. srpnja, u 21 sat, u prostorijama Muzeja Lapidarium u Novigradu.
vrijeme: 14.07.2016. 21,00
mjesto: Novigrad; Muzej Lapidarium
url: http://www.muzej-lapidarium.hr
Anamarija Nuša Mulej radovima primijenjene umjetnosti različnih aplikativnih medija i inovativnih pristupa poput izvedene keramike, tanjura, čaša, tekstila, ručno rađenim predmetima te sa slovima-tipografijom osebujne vizualnosti,  povezuje i umrežuje različite umjetničke izričaje.

Autorica je koja na osebujan način osmišljava, otkriva, spoznaje i želi naučiti uvijek nešto novo, a pritom njezina namjera ne lebdi na dječjoj radoznalosti, nego na uvjerenju da bez hrabrosti, ljubavi i strasti, bez pozitivne usmjerenosti istraživanja utopijskih zamisli čovjek ostaje sjena.

Izložba „Taste Golden Tea“ koju čine radovi „Misli i crteži“, „Biološki sat“ te obred ispijanja čaja, nastala je iz duboke spoznaje koja nas vodi kroz poetični i holistički rokovnik pun optimističnih poruka. Anamarijina izložba pruža nam mogućnost da se zamislimo, da osmislimo, da se bez ustručavanja nasmijemo, da zapišemo i zacrtamo vlastite kreacije, trenutna ushićenja i spoznaje. Da u viđenom, riječima i ispijanju čaja zadržimo toplu uzburkanost u obitelji, na poslu, razdraganost u društvu prijatelja i građu za čvrst kamen uspješnosti.

Anamarija Nuša nije samo stvarateljica po duši i dizajnerica u stvarnosti, ona je također prodorna poduzetnica, life couch i kreativna direktorica poduzeća 'Mulej vizije' koja uspješno održava ravnotežu između životnih vrijednosti i opipljive tradicije koju kreira, između prepletanja kulturnih i socijalnih vidika naše biti, kao i u sposobnosti udruživanja sofisticirana energetska i druga tehnička rješenja s privlačnim sadržajima za sve dobne skupine. Kao nekadašnja srednjoškolska učiteljica na smjeru modnog dizajna uspješno je organizirala i izvela energetsko-ekološke radionice te različite književne sadržaje za najmlađe.  Anamarija Nuša Mulej živi i radi na Bledu, Slovenija, a s obitelji sve više i više vremena provodi u Novigradu.

Kustosice projekta jesu Anamarija Nuša Mulej i Jerica Ziherl